Новото попълнение на ЦСКА Жеферсон даде интервю пред клубната телевизия. Крайният защитник разказа как се е стигнало до преминаването му при "червените". Бразилецът заяви, че целите му са високи и съвпадат с тези на клуба. 

"Договорът ми изтече и тогава дойде интересът на ЦСКА. Знам, че това е най-големият клуб в България. Феновете обичат и подкрепят отбора си. Това е първият ми отбор извън Бразилия. 

Играл съм в Интернасионал, където климатът е подобен на този тук. Адаптацията ми върви добре. С Енрике бяхме заедно юноши на Интернасионал. За Каранга съм чувал, но лично не се познаваме. Мисля, че заедно с тях ще вървим напред. 

Божидар Чуканов: Сбъдната мечта е да тренирам с първия тим на ЦСКА

"Червен" талант: Сбъдната мечта е да тренирам с ЦСКА

"Здраво стъпил съм на земята"

Аз съм юноша на Витория, след което се преместих в Интернасионал и заиграх професионален футбол. Стигнах и до националния отбор на Бразилия. Бях част от тима за Копа Америка. Тогава бях в страхотна форма, но не го очаквах. Марсело се контузи и повикаха мен. Не успях да играя, титуляр бе Фелипе Луиш, но въпреки това бях много щастлив, че съм част от националния тим.

Харесвам футболисти, които играят на моя пост. Единият е Зе Роберто, който се приключва кариерата си, другият е Марсело. Последният ми официален мач е на 3 декември. След това започнах индивидуална подготовка. Когато разбрах за интереса на ЦСКА засилих темпото. Аз съм професионалист и исках да съм готов. Това, което правим, ще даде резултат в по-късен етап. 

Винаги съм си поставял високи цели. Дошъл съм, защото с ЦСКА гледаме в една посока. Смятам, че с много работа можем да постигнем целите си. Това, което мога да обещая е труд, работа и воля. Приеха ме добре в клуба. Вижда се, че тук има колектив и приятелство. Ще се борим докрай, за да спечелим титлата", заяви новото попълнение на ЦСКА.