Една от основните задачи на Брадли де Нойер ще е да внесе доза стабилност в разградената "червена" отбрана, пише "Тема Спорт".

В последните 12 месеца ариергардът на ЦСКА записа исторически крах, като цели 6 пъти допусна 4 или повече попадения в своята врата. Началото бе дадено още с първия официален двубой през миналото лято, когато Лудогорец се разправи с ЦСКА във финала за Суперкупата, печелейки с 4:0. С идването на Стойчо Младенов тимът започна да играе по-прагматично и по-рядко да допуска попадения, въпреки че несигурността в защита остана. През есента Рома на "Олимпико" "напълни мрежата" на армейците. По време на подготовката за пролетния полусезон обаче сигналната лампа светна в яркочервено, след като северномакедонският Академия Пандев разби армейците с 4:0 в контрола. Поуки така и не бяха взети, в следващите месеци на "Армията" настъпиха сътресения, а Лудогорец се възползва и нанесе най-тежкия резултат на ЦСКА през този век - 5:0.

Георги Атанасов за ЦСКА: Хубавите неща ще се случат

Георги Атанасов за ЦСКА: Хубавите неща ще се случат

Ето подробности

Това лято пък многото кадрови проблеми и липсата на подсилване в отбрана дадоха своето отражение в проверките с Гройтер Фюрт и Сепси, които разбиха червените съответно с 4:1 и 4:0.

Крагът на защитата на ЦСКА е сериозен и има само един аналог в цялата история на клуба. Между пролетта на 1994 и пролетта на 1995 година "армейците" отново допускат 6 пъти по 4 или повече попадения. Неслучайно и този период е считан за един от най-тежките за тима през миналия век. "Червените" не печелят трофей, а в първенството завършват съответно на второ място далеч зад шампиона Левски и на пета позиция. През април 1994-а ЦСКА губи от вечния съперник с 1:4, а през есента на същата година следва серия от тежки загуби - срещу Спартак Пловдив (0:4), Левски (1:7), Ювентус (1:5) и Ботев Пловдив (3:4). През януари 1995-а пък немският Хамбургер премазва "армейците" със 7:0 в контролна среща на "Фолкспаркщадион".

Съдия от Висшата лига за ЦСКА - Македония ГП

Съдия от Висшата лига за ЦСКА - Македония ГП

Белгийска бригада ще ръководи първия двубой в Скопие