Все още няма назначена дата за дело 7893 в Административен съд - София град, което е образувано по жалбата на Н.В.В. срещу директора на РИОСВ-София, става ясно от електронната система на съда. То вече е разпределено на 68-и състав, като докладчик ще бъде Деница Митрова.

Според отлично информиран източник, в момента жалбоподателят не може да бъде открит, за да му бъдат връчени документите от съда, както и не е платил държавната такса от 30 лева, за да продължи процесът. Което показва, че той не е толкова заинтересуван, колкото се прави, пише "24 часа".

Жалбата е срещу решението на РИОСВ, че за ремонта на "Българска армия" не е необходима оценка за въздействие на околната среда.

Така всичко около стадиона отива вече към 2024 г., което е огромно забавяне. Дори да спечели делото, РИОСВ най-вероятно ще отиде и на ВАС, което означава още няколко месеца или дори година забавяне.

Като заинтересувана страна към делото е привлечена и "Сердика спортни имоти". Това е държавното дружество, в чиито капитал е стадионът и цялата инфраструктура, свързана с ЦСКА.

В Борисовата градина се говори, че Н.В.В. всъщност е привърженик на "червените", който е пробит от противникова страна и има за задача да спре ръководството да прави реновацията. Опасенията са, че ако започне строежът, то шефовете ще докажат, че имат сериозни намерения към клуба. Заради това е и атаката, пише вестникът.

Според nostrabet.bg обаче става въпрос за заместник-кмета на район "Красно село" - Николай Веселинов Веселинов.