Капитанът на ЦСКА Юрген Матей разкри, че за него зимната подготовка е била много по-тежка от лятната, тъй като сега се е наблегнало на кондицията и тежките занимания

Футболистът получи приза за играч № 1 на месец декември 2021 година. В гласуването той събра 14 гласа и изпревари Мохамед Брахими, който е с 4, Дориан Бабунски с 3 и Пиерос Сотириу с 1 глас.

"Благодаря за наградата. Когато дойдох, не съм очаквал, че ще печеля самостоятелни награди. Сега се надявам да печелим и като отбор. Радвам се, че лагерът приключи. Подготвяхме се основно кондиционно и физически. Всички сме готови за първенството. Когато дойдох от Нидерандия, играх в отбор, който бе в средата на първенството. ЦСКА ми даде възможност да направя повече. Клубът ми даде много и аз се надявам да им дам още повече.

Не беше трудно решение за мен да продължа котракта си с ЦСКА. Имаше интерес и от други клубове, но за момента аз искам да остана. Основната разлика между подготовките през лятото и зимата бе, че сега трябваше да наблегнем на кондицията. Аз съм човек, който не обича да тича много и ми бе по-трудно, но всеки треньор има различен начин на подготовка. ЦСКА е един от най-добре подготвените физически отбори в България. Това е основната разлика.

Рожденикът Христо Стоичков: ЦСКА преживя най-трудното, сега очаквам нов стадион

Рожденикът Христо Стоичков: ЦСКА преживя най-трудното, сега очаквам нов стадион

В нито един пост в политиката не се виждам, споделя Камата

По принцип не зависи от мен кой ще играе в защита. Радвам се, че Мено Кох се върна в игра. Когато играем даваме всичко от себе си, за да направим трудно решението на треньора кой да играе. В момента имаме трима чудесни нидерландски защитници и се надяваме с играта си да направим решенията на треньора по-трудни.

В началото моят старт не бе лесен в ЦСКА. Получих много помощ от хората в отбора и от другите в тима. Занев ми помогна много за моята адаптация и ми обясни как се играе футбол в България. Дебютът ми за ЦСКА не бе добър. В 40-ата минута трябваше да отида в болницата. Надявам се да не се повтори. Всичко, което се случва, ми помага. Дори ми помогна реакцията на феновете, които ми писаха след случката с болницата.

Надявам се да преборим Лудогорец за титлата. Мисля, че ако не губим глупави точки, имаме шанс да го сторим. Не съм притеснен от селекцията в Лудогорец", каза Матей.

Генерал-майор Явор Матеев дари сериозна сума на ЦСКА

Генерал-майор Явор Матеев дари сериозна сума на ЦСКА

Вижте каква е тя