Днес е време за мъже! ЦСКА излиза в мразовита Норвегия срещу местния Бодьо/Глимт в предпоследния си мач от груповата фаза на турнира Лига на Конференциите. "Червените" са определяни за аутсайдери от някои. Заради формата на двата отбора, заради студа тук и изкуствения терен, заради онова 6:1 за домакините срещу Рома, което накара цяла Европа да говори за Бодьо.

Не, ЦСКА няма как да бъде аутсайдер, не и срещу норвежци. До момента 4 пъти най-успелият ни футболен клуб се изправи срещу отбори от тази страна. Победите са 2 - по 2:0 срещу Молде и Викинг, колкото и равенствата - 0:0 с Молде и именно с днешния съперник, когато срещата се игра в София. ЦСКА няма загуба и дори не е допускал гол от норвежци. С оглед и историческите успехи в Европа на "армейците" и Бодьо/Глимт, думата "аутсайдер" не приляга на ЦСКА.

Снимка 544524

Източник: LAP.bg

Да, през този сезон "червените" имат само една точка в групите, но точно срещу Бодьо/Глимт. ЦСКА може да съжалява, че не победи Зоря поне веднъж, защото беше по-добър на терена в 3 от 4-те полувремена. А в крайна сметка загуби два пъти и дори не се разписа.

Днес е времето за мъже. За този "армейски" дух, за тази борбеност, които ЦСКА демонстрира срещу Осиек и Виктория (Пилзен) на стадион "Васил Левски". Тогава треньорът Стойчо Младенов и всички фенове бяха горди с отбора. Играта от първото полувреме на мача срещу Арда не трябва да се повтаря. Срещу норвежците много важни ще бъдат именно първите 20-30 минути. Не допусне ли гол ЦСКА в този период, за мен няма да загуби срещата.

Точка или 3, става въпрос и за много пари! Това също е важен фактор. Както неведнъж сме отбелязвали, парите не растат по дърветата, а да издържаш футболен клуб не е никак лека задача. В ЦСКА все още имат шанс да помогнат и на бюджета на клуба. Защото за равенство в груповата фаза се дават повече от 200 000 евро, а за победа - повече от 500 000. Другото е престиж, клубен коефициент и възможност за всеки един от играчите да бъде забелязан.

Снимка 542047

Източник: LAP.bg

Самото стигане до тази фаза на турнира е успех за 31-кратния шампион на България. За излизане вече не можем да говорим. Но всяко равенство в Европа е сладко, а всяка победа остава за историята. Тук двубоите са по-специални. Особено за историческия евробоец на България, какъвто безспорно е ЦСКА.

Време е, ЦСКА! Да покажеш отново това, което показа срещу БАТЕ, Базел, Рома, Осиек и Виктория... За да стоплиш сърцата на феновете. Време е "армейският" огън да разтопи "леденото кралство" на Бодьо/Глимт, който е в серия от 5 поредни победи у дома в Европа. ЦСКА е побеждавал на далеч по-именити и негостоприемни стадиони. Такава е съдбата на "червените" - да постигат големи победи зад граница. А днес, каквото и да стане, както и да завърши срещата, важното е да видим мъже в червено на терена. Които се раздават от първата до последната минута. С горещи сърца и хладни глави. Само така не съдят загубилите. Но да не мислим за поражение. ЦСКА не е аутсайдер. ЦСКА може да го направи, да победи. Пък макар да има срещу себе си здравите "викинги". За България, емблемата и заради имената ви, момчета - време е!

АНГЕЛ ДОМУСЧИЕВ, пратеник на ТОПСПОРТ в Будьо, Норвегия.