Футболисти от близкото минало, които са носили екипите на вечните съперници ЦСКА и Левски ще изиграят демонстративен мач в подкрепа на кампанията на Аджибадем Сити Клиник "Обединени в грижа за мъжкото здраве", съобщиха от "червения" клуб.

Срещата ще се играе на 10 ноември (петък) от 14:00 часа във Футболна база Национал, НСА, с открит достъп само за журналисти.

Ето и съобщението, което публикуваха от ЦСКА:

Армейци,

Футболни звезди от близкото минало, носили екипите на вечните съперници ЦСКА и Левски ще изиграят демонстративен мач в подкрепа на кампанията на Аджибадем Сити Клиник "Обединени в грижа за мъжкото здраве".

Вечното дерби ще се играе на 10 ноември (петък) от 14:00 часа във Футболна база Национал, НСА, с открит достъп само за журналисти.

Адмиистраторът на червените Стойко Сакалиев ще изведе червените с капитанската лента в утрешния мач, а наставник на тима ще е легендарният Димитър Пенев.

За втора поредна година по пет футболни легенди от отборите на ЦСКА и Левски ще застанат рамо до рамо с представители на трите лечебни заведения - Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Токуда, Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Сърдечно-съдов център и Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Младост.

Инициативата е част от информационната кампания "Обединени в грижа за мъжкото здраве" на Аджибадем Сити Клиник и е посветена на Месеца на мъжкото здраве - ноември.

В рамките на мача, специалисти в различни области на медицината и едни от най-популярните лица на червени и сини ще играят приятелски мач, насърчавайки мъжете към по-чести профилактични прегледи.

Ето кои са футболистите, които ще подкрепят общественозначимата инициатива:

ПФК ЦСКА: Стойко Сакалиев, Владимир Манчев, Румен Трифонов, Никон Ел Маестро, Ивайло Иванов.

ПФК Левски: Даниел Боримиров, Елин Топузаков , Валери Божинов Станислав Ангелов, Божидар Митрев.

За съжаление, мъжкото здраве все още е тема табу за много от представителите на силния пол. Въпреки достъпните възможности за профилактика, преобладаващ проблем за мъжете остава колебанието да се посети кабинета на уролога. Към днешна дата, лекарите споделят, че все още, голяма част от мъжете се притесняват да признаят в случаи на урологични смущения, което от своя страна възпира търсенето на навременна медицинска помощ.

Препоръките на специалистите в областта са всички мъже над 50-годишна възраст да бъдат преглеждани поне веднъж годишно от уролог, а тези с фамилна обремененост да започнат с редовните прегледи от 45-годишна възраст. Обикновено на пациентите се препоръчва изследване на PSA (простат-специфичен антиген) и се провежда преглед, за да се изключи възможността за рак на простатната жлеза - най-честото злокачествено заболяване при мъжете, което е напълно лечимо, когато бъде открито в началото на заболяването.

В практиката на лекарите е доказано, че профилактиката остава най-доброто лечение.

Информационната кампания ще продължи в рамките на целия месец ноември. Аджибадем Сити Клиник вярва, че насърчавайки пациентите да предприемат отговорна крачка към здравето си и навременната профилактика е единственият сигурен начин за дългосрочна превенция срещу тежки заболявания.

Нека заедно подкрепим кампанията на Аджибадем Сити Клиник "Обединени в грижа за мъжкото здраве!".

Черноморец (Балчик) - ЦСКА 0:3 (Развой на срещата по минути)
на живо

Черноморец (Балчик) - ЦСКА 0:3 (Развой на срещата по минути)

Мачът е от 17:30 часа