Държавата, в лицето на ММС и "Сердика спортни имоти", и футболен клуб ЦСКА работят в пълен синхрон за започване на строителството и реконструкцията на стадион "Българска армия" и довеждането на проекта до успешен край. Това отговори министър Лечева на въпрос за процеса на реконструкция и строителство на стадиона в Борисовата градина.

"За да бъде изпълнено решението но Министерския съвет, "Сердика спортни имоти" ЕАД и ПФК "ЦСКА" ЕАД подписаха на 6 декември 2022 г. меморандум за създаването на съвместно дружество за строителството на нов стадион на футболния клуб. Със споразумението двете страни се ангажират с конкретни стъпки и срокове относно учредяването на съвместното дружество.

Създадени са условия ПФК "ЦСКА " ЕАД да продължи с дейността по проектиране на стадиона, докато продължава юридическото оформяне на съответните документи и процедурата по вписване на съвместното дружество в Търговския регистър", разясни пред депутатите Весела Лечева и отново напомни, че "Сердика спортни имоти" ЕАД, чийто принципал е ММС, не поема ангажименти относно финансирането на бъдещото строителство, което трябва да бъде осигурено изцяло от футболния клуб.

Паро Никодимов: ЦСКА може да бие Лудогорец, където ги хване

Паро Никодимов: ЦСКА може да бие Лудогорец, където ги хване

В момента ЦСКА е на челното място в класирането с 43 точки, Лудогорец е на второ с 42