Случи се. Дежа вю, повторение... Както искате го наречете. За втора поредна година ЦСКА разочарова многобройните си привърженици преди Великден. Преди 12 месеца "армейците" допуснаха късен гол от Лудогорец в Разград (2:3), а в рамките на по-малко от седмица се издъниха срещу Левски (0:2) за Купата.

Ако някой "червен" фен е пропуснал да следи изявите на любимия си клуб през последните 7 дни... добре е направил. "ЦСКА е в играта, но тежко се пада от два стола на земята" озаглавих свой коментар на 16 април.

ЦСКА е в играта, но тежко се пада от два стола на земята

ЦСКА е в играта, но тежко се пада от два стола на земята

Ще стигне ли "бензинът"?

Е, Левски отново се оказа "черна котка", титулярите на "армейците" не издържаха физически в сгъстения цикъл, а поуки от грешките преди 12 месеца съвсем не са взети. ЦСКА вече не е в играта, а в устата на феновете остава горчилката. За втора поредна година 1/2 финалите на националната купа се оказват твърде високо стъпало. Въпреки че в 1/4-финала е елиминиран Лудогорец! Този път дори на негов терен.

Силите отново бяха разпилени между два турнира, а точно преди Великден плановете и надеждите се сгромолясаха.

За поредна година софийските отбори ще останат на сухо. Дори най-големите оптимисти вече признаха, че този ЦСКА няма и не заслужава да измести най-слабия Лудогорец от присъединяването му към елита. Шамарът от фиаското за Купата е звучен. "Червените" не вкараха гол на Левски в нито един от сблъсъците през сезона, но се задържаха в челото заради победите си срещу по-преодолимите съперници.

Снимка 420131

Източник: LAP.bg

Преди години Ботев (Пловдив) можеше само да си мечтае за 3 попадения на "Армията" - общо 6 в 2 мача.

И то пред такава публика. Някои може да са забравили за мрачните времена, в които ботевистите в сектор "Б" бяха повече от привържениците на ЦСКА. На свой ред вторите се събираха във формата на кръст (протест срещу ръководството) и тн. Вчера в "А" сектор имаше по двама човека на седалка. Трибуната преливаше, а в средата на второто полувреме бяха запалени факли - привичка на запалянковците от ултра сектора. На стадиона беше достатъчно шумно и без напомнянията на диктора. "Краката на футболистите на гостите трепереха", коментираха привърженици след срещата.

Много причини могат да бъдат изтъкнати за неуспеха.

Капитанът наплю противников състезател. Остави опеката на "жълто-черните" на младия Валентин Антов. Вратарят е причината за първите бели косми в косите на част от феновете. Заради негови (не)намеси бяха загубени редица важни мачове като есенното гостуване на Лудогорец (0:1). Пеп Гуардиола твърди, че избира стражите си най-вече по уменията им с краката. Е, Пеп ще се хване за главата, ако погледа някой мач на ЦСКА. Да се чуди човек защо бе купен още един чужденец - Данте Стипица, като не помирисва терен. Дори с човек повече "армейците" не успяха да създадат достатъчно чисти положения за гол. Натикаха гостите в собствената им половина и започнаха познатите безкрайни подавания наляво-надясно. Плод на безидейност. А публиката все така скандираше и "даваше крила".

Снимка 420121

Източник: LAP.bg

Лесно е да сочим с пръст след подобен провал.

Все пак звучи нелепо да имаш числено предимство почти цяло второто полувреме, по-късно дори 11 на 9. При едва 3-4 оставащи минути... и да допуснеш ъглов удар. С двама души повече в наказателното си поле, въпреки това да не си покрил всички противникови състезатели. А до въпросния корнер дори нямаше да се стигне, ако домакините бяха извършили познатия ни като "тактически фаул".

Преди няколко години ЦСКА победи "вечния съперник" с 3:0, а футболистите показаха плакат, гласящ: "Великден винаги е червен". Вече не е.

Пловдивско дерби във финала за Купата на България! Героичен Ботев постави ЦСКА на колене с девет души в истински трилър

Пловдивско дерби във финала за Купата на България! Героичен Ботев постави ЦСКА на колене с девет души в истински трилър

"Червените" не успяха да се възползват от подаръците на съдията Петър Костадинов