Бележитият бранител на ЦСКА и настоящ наставник на ЦСКА 1948 - Валентин Илиев заяви, че му е изключително неприятно относно полученото разделение на "червената"общност. Той допълни, че към днешна дата се чувства изключително добре като треньор на тима от окръжната лига.

"Едно от нещата, които ме мотивираха много да застана начело на ЦСКА 1948, беше хъсът на момчетата. Донякъде отчаянието, че много малко хора вярват в тях. След дълго мислене взех решението, за което не съжалявам. Мисля, че вървим в правилна посока. Момчетата претърпяха голямо развитие за кратък срок от около два месеца. Имат желание да се развиват и нещата стават много по-лесно и за мен, и за тях. Имаме страхотен колектив, което е черешката на тортата", заяви Илиев пред колегите от Спортал.

ЦСКА 1948 към новия Стяуа: Поздрави - вие сте като нас!

ЦСКА 1948 към новия Стяуа: Поздрави - вие сте като нас!

"Нека достойнството и честта да го съпътства във всеки един момент"

"Дали бих започнал работа в ЦСКА-София? Аз си имам отбор в момента. Харесват ми страшно много нещата в ЦСКА 1948. Не мисля да си тръгвам оттук. Живеем в свободна държава и всеки има право на мнение. Не искам да ми се налага какво да правя и какво да харесвам, а и аз не мога да карам хората да правя нещо, което не искат. Благодаря на хората, които ни подкрепят".

"Ще накараме все повече фенове да харесат ЦСКА 1948 с резултати. Всички знаем, че спортът изисква резултати. Трябва да доставяме удоволствие на хората. За да стигне до разединението на цесекарската общност не са един и двама виновниците. Явно не са се случвали нещата така, както трябва. Питам се и до днес къде сгрешихме всички ние от червената общност. На мен ми е страшно болно и не ми е приятно, но за съжаление е факт. И да намерим виновниците, ще е след дъжд качулка.

"Емблемата на ЦСКА? Определено е нещо значимо и нещо стойностно. Аз за себе си знам какво значи тя за мен. Не можем да гадаем какво ще се случи утре. Надявам се цялата червена общност да бъде заедно, както преди. Дано това, което се случи, да е най-доброто за ЦСКА. Много ми е мъчно за "Армията". Много! Никога не съм го крил. Много! Явно трябва да го изстрадам и това. Понякога Господ ни дава изпитания. Трябва да минем през това. На стадиона не съм ходил от въпросния случай, когато разбрах, че не съм желан на "Армията" и няма да бъда част от ЦСКА. Не искам да си го спомням. Не съм злопаметен човек, нито имам лошо чувство към хората, които са на "Армията" в момента. Всеки си има глава на раменете. Нито имам намерение да съдя някого, нито нищо. Само Господ може да ни съди. Дали цесекарската общност може да бъде отново единна? Аз съм оптимист", допълни Илиев.

Вальо Илиев разпусна ЦСКА 1948 във ваканция

Вальо Илиев разпусна ЦСКА 1948 във ваканция

Тимът с последна тренировка