Бившият нападател на Левски Валери Божинов многократно е изтъквал, че е близък с треньора на ЦСКА Саша Илич. Двамата бяха заедно в Партизан преди години, а сега се оказва, че са почти неразделни в София. Това се разбра от изказването, което Божинов направи пред БЛИЦ. Освен за кризата, налегнала любимия му Левски, той говори и за "армейците".

"Постоянно се виждам със Саша Илич. Ходим на кафе, обядваме, вечеряме. Допитва се до мен. Той е мой приятел, много го уважавам и ценя още от времето, когато бяхме заедно в Партизан. Споделяме си всичко. Говорим, анализираме, постоянно обсъждаме", разказа Божинов/

"Той е треньор, а аз като човек отвън, който вижда нещата, му ги споделям и се вижда, че постига добри резултати. Да, и аз имам заслуга, но не е само заради мен. Просто му помагам. Саша винаги ме изслушва като приятел, защото знае, че искам да му помогна. Няма значение, че е в ЦСКА. Със Саша на първо място сме приятели", коментира бившият футболист Ювентус и Манчестър Сити.

"Саша много ми помогна при престоя ми в Белград. Аз бях чужденец там, а сега той е чужденец при нас и е редно да му подам ръка. Искам да продължава да има успехи. Желая му го от сърце. Няма значение дали е в ЦСКА или Левски. Тук става въпрос за професионална гледна точка, за работа. Ние трябва да сме пример за обществото, да показваме лоялност", добави Божинов, който от днес започва да учи за спортен директор в Коверчано.

"Около 30-ина футболисти ще сме на курсовете. Знам, че Александър Коларов също се е записал. Със сигурност ще има и други известни имена", каза още Валери Божинов.

Саша Илич останал недоволен от червения картон на Брадли де Нойер

Саша Илич останал недоволен от червения картон на Брадли де Нойер

Защитникът беше изгонен срещу Черно море