Младият защитник на ЦСКА Валентин Антов застана пред камерата на БНТ за интервю. 17-годишният играч на "червените" сподели вижданията си относно мача с Адмира, Нестор ел Маестро и изхода от тазгодишното първенство.

Доста убедителна победа срещу Адмира (Вакер). Очакваше ли да бъде толкова лесна?

- Не съм очаквал и не мисля, че беше толкова лесно. Просто се бяхме подготвили много добре, треньорът беше избрал правилната тактика и нещата ни се получиха.

До къде може да стигне ЦСКА в Лига Европа?

- Нямаме определена цел, но искаме да стигнем, колкото се може по-далече.

Колко трудно е един 17-годишен футболист да извоюва място сред мъжете?

- Определено не е лесно. Трябват много тренировки и себераздаване. Трябва да се тренира здраво и да се опитваш да се доказваш. Мисля да продължавам по същия начин.

Заявка ли е трудът ти за постоянно място в първия състав?

- Надявам се. Искам да играя, колкото се може повече. Раздавам се на тренировки и на мачовете, когато получавам минути.

Ти си един от малкото играчи, които преминаха през всички трудности за клуба в последните години. Периода във "В" група, след което фалирането на автентичния клуб . Как преживя това време?

- Труден период за клуба. Но това ни сплоти много, тези моменти показаха,че ЦСКА има истински фенове, които държат на тима, но това беше една възможност за мен. Мисля , че тези тренировки и мачове с първия отбор във "В" група, още когато бях на 14 години, ми помогнаха.

Как се почувства, когато сложи капитанската лента на 14-годишна възраст?

- Невероятно. Никога не съм си мислил, че може да се случи това. Бях още малък и трудно го възприех, но смятам, че това беше добре за мен, защото не ми пречеше. Останах стъпил здраво на земята. Имах и тежка контузия, но сега всичко е в миналото и искам да надграждам.

Отново се коментира темата с автентичността. Как един футболист закърмен с "червената" идея гледа на тези спорове?

- Това е ЦСКА. ЦСКА е на "Армията". Виждате всички тези фенове. Стадионът пак беше пълен онзи ден. Не се съмнявам, че ако продължим, той пак ще се напълни. Това е ЦСКА. Даваме всичко от себе си и искаме да постигаме успехи с този тим.

Какъв е Нестор Ел Маестро като треньор? 

- Той е много по-различен треньор от това, което сме свикнали да виждаме в България. Има определен стил на игра и тренировки и държи на него. Разбира какво може да се случи в България. Разбира как трябва да се играе и как да се печели.

Какъв ти беше първия досег с ЦСКА?

- Още от първи клас съм в клуба. Има много неща, които си спомням. От тренировките на "Червено знаме" през треньорите и всички неща през, които сме минали. Това са хубави спомени и ми служат като мотивация да се раздавам за ЦСКА. От както се помня съм в семейстовто на ЦСКА и ще продължавам да бъда.

Имаш ли спомен от последната шампионска титла на ЦСКА, която беше спечелена преди 10 години? Тогава си бил на 8.

- Определено. Бях там. Помня доколкото може да се помни. Знам,че сме били шампиони. Не помня детайли, но сме се радвали.

Има ли сили ЦСКА да се пребори с Лудогорец за шампионската титла?

- Разбира се. Лудогорец са много класен отбор и в последните седем години са винаги първи. Но ние сме ЦСКА и винаги се борим и ще се опитаме да направим нещо още този сезон. Времето ще покаже.

Как един 17-годишен футболист се опазва от изкушенията, които провалине немалко таланти?

- Не знам. Не ми е трудно да не ходя по клубове и да излизам постоянно. За мен в момента е важно да се развивам и да съм сериозен и мисля, че това е правилният път за мен. Има много случаи на млади футболисти, които са направили дебют на много малка възраст, но после не са успяли. Това за мен е обеца на ухото и знам ,че не съм стигнал до никъде и трябва да работя много здраво, за да се случат нещата.

Кои са най-важните принципи за теб?

- Да съм професионалист, да тренирам здраво, да се храня правилно, да спя достатъчно. Всичко , което е важно за един спортист. Опитвам се да следвам режима си и да тренирам здраво, зада успея.

Какъв е Валентин Антов извън терена?

- Скромен, спокоен, амбициозен.

Валентин Антов: ЦСКА не отстъпва по нищо на Лудогорец

Валентин Антов: ЦСКА не отстъпва по нищо на Лудогорец

"Чака ни труден реванш, но ще отстраним ФК Рига"