ЦСКА не победи Локомотив (Пловдив) на своя стадион и загуби 2 точки в борбата за титлата. Пропуснатата от капитана на "червените" Юрген Матей в края на мача дузпа идва дюшеш за тези, които ще кажат, че "армейците" сами са си виновни. А големите виновници са ясни - реферите. Главният такъв, помощниците, онези в разни стаички, залички и фургончета, които уж следят за спазване на правилата с ВАР. Още с назначаването на Драгомир Драганов беше ясно какво ще се случи. Гневът на ЦСКА сега е справедлив. Но, дори милион жалби няма да помогнат на отбора срещу онези със свирките в уста, флагчета в ръка и пред екраните на ВАР. Директивата е ясна. 

Започна се с поведението на Красен Георгиев по време на двубоя със столичния Септември преди седмица. Но неговото е нищо, в сравнение с днешната гавра, дирижирана от Драганов и компания. Матей бил виновен. Дузпи се пропускат. Едно е да изпълниш дузпа при 1:1 в последните минути, напрежението е огромно. Друго е в 50-ата минута. Тогава имаше 100-процентово нарушение в наказателното поле на Локомотив срещу Де Нойер. А Драгомир отиде да се убеди сам с очите си на монитора. Или се е забравил очилата у дома, или не е поискал да види чистото нарушение. 

Гостите изравниха след гол от засада, която беше отсъдена в реално време. За да се намеси ВАР. Повторения, стопирани кадри, линиите показаха, че дори и тънка, засадата я има. Като отменения гол за ЦСКА във Вечното дерби. И в този случай реферите се подиграха с любовта на хиляди на трибуните и милиони пред екраните, които обичат ЦСКА. Представяте ли си господин Драганов да свири така срещу Лудогорец в Разград? Представете си какво ще е наказанието му, ако си позволи нещо подобно. Сега, най-вероятно ще бъде оценен с висока оценка от съдийския наблюдател. И всичко е точно, всичко бързо ще бъде забравено. 

ЦСКА играл слабо днес? 63% на 37% притежание на топката в полза на "червените". Ударите са 11 на 3! Ъгловите удари 4:3, а центриранията 17:6. И излиза след мача Александър Томаш да обяснява как можело да вземат и повече от мача. На мен пък ми е интересно дали Локомотив са играли и за допълнителен бонус, обещан от трети отбор. Не че има нещо лошо, ама да си кажат. Защото Локо, което яде здрав пердах в Кърджали и трудно връзваше няколко поредни паса, днес беше като на война. Излезе на "Армията" за литър кръв и метър кожа. Ще видим как ще се представят така наречените "смърфове" срещу Лудогорец. 

Вадете шлифовалката! Тя пак е актуална. И ще става все по-актуална. Докато ЦСКА е на първо място или на малко точки след първото, днешните изпълнения на съдиите ще се повтарят пак и пак. Това не е футбол, а много грозна гавра с емблемата на българския футбол. Гавра с милиони фенове на ЦСКА. Кучетата, които продължаваме да си лаем, сме малко. Наглостта на някои хора няма граници и този лай влиза в едното ухо, за да излезе бързо през другото. И си говорим за някакъв хегемон, за някаква поредица от титли. Жалко е. Но дори така, дори без титла от 2008 година насам, ЦСКА има всичко, което други нямат - тези "червени" сърца, превърнали и тази вечер "Армията" във врящ котел. За тях ме е яд, че видяха гаврата на онези със свирката, флагчетата и екраните. Много от феновете трудно ще заспят. Други ще сънуват сладко-сладко. Доволни от изпълнен дълг, може би...

Фичо: Недопустимо съдийство! Пускаме жалба срещу Драганов, не искаме да свири повече наши мачове

Фичо: Недопустимо съдийство! Пускаме жалба срещу Драганов, не искаме да свири повече наши мачове

"Знаехме какво ще бъде съдийството, още когато видяхме нарядите за този кръг"