ЦСКА продължава с пълна сила работата върху реконструкцията на стадион "Българска армия". В началото на месеца бе подписан меморандум между клуба и държавното дружество, собственик на съоръжението - "Сердика Спортни имоти", който зададе конкретни отговорности и срокове пред двете страни.

Джони Велинов: Искам титла, купа и Шампионска лига за ЦСКА! Това ми е мечтата

Джони Велинов: Искам титла, купа и Шампионска лига за ЦСКА! Това ми е мечтата

"Искам да видя хубави мачове и красива игра"

Съвсем скоро червените трябва да входират цялостен идеен проект, който ако бъде одобрен от Министерството на спорта, да кандидатства за разрешително за строеж. На "Армията" се надяват, че ще могат да започнат реални строителни действия в началото на лятото.

Успоредно с всички тези проектантски дейности обаче, в ЦСКА продължават да обсъждат и името на новото съоръжение, като решение по темата все още не е взето, научи "Тема Спорт".

Още през лятото ръководителят на проекта Щефан Хилер, който е представител на оператора SportFive, сподели че се водят такива разговори.

ЦСКА чака потвърждение за зимните си контроли

ЦСКА чака потвърждение за зимните си контроли

Плановете на "Армията" са тимът да изиграе поне 4 спаринга на лагера в Турция

"Относно промяна на името - дискутира се в момента. Най-важно за нас е да се запази историята. Името е изключително важно. Но разбира се, ако клубът поиска да придобие нов партньор, ще дадем шанс това да се случи".

В дискусиите се появяват различни варианти за името на новия стадион, като всеки от тях има своите доводи.

Естествено първият е да се запази "Българска армия", като по този начин на 100 процента ще се съхрани наследството на старото съоръжение. Друга опция пък е име, което да е изцяло свързано с клуба, но да е различно от предишното - "Арена ЦСКА" например.

По подобен начин събореният стадион на Тотнъм "Уайт Харт Лейн" беше наследен от "Тотнъм Хотспър Стейдиъм".

Третият вариант, който все още не е ясно как ще се приеме сред феновете, е съоръжението да бъде кръстено на рекламодател.

Така инвеститорите ще могат да избият по-бързо част от вложените средства. Както е известно, ЦСКА ползва опита на SportFive с построяването на стадиона на Ференцварош в Будапеща. Там моделът е точно такъв - той се нарича "Групама Арена".

Клубът по борба на ЦСКА изпраща една много успешна година

Клубът по борба на ЦСКА изпраща една много успешна година

На международния тепих "армейците" завоюваха 10 медала от големи първенства