Ръководството на ЦСКА е подготвяло трансфера на вече уредения Тобиас Хайнц в продължение на около половин година, разбра "Тема Спорт". Той е бил в плановете за селекция още през лятото, но до привличането му не се стигна. Все пак тогава червените успяха да вземат от Сарпсборг халфа Джонатан Линдсет. В норвежкия клуб пък като преотстъпен от шведския Хекен продължи да играе Тобиас Хайнц.

През есента бъдещото попълнение на армейците е затвърдил отличните впечатления, които остави още в началото на кампанията. Той участва в 29 шампионатни мача за Сарпсборг, в които вкара 15 гола - рекорд за клуба. Наред с това направи и 6 асистенции. Силните му изяви най-вече по лявото крило са накарали шефовете на червените рано-рано да започнат да подготвят сделка.

Медиите в Швеция твърдят, че най-важните клаузи по нея с местния първенец Хекен са били уточнени още преди месец. Остава само да се фиксират начин на плащане както и какъв процент вече бившия му клуб ще получи от бъдещ трансфер. От него зависи и каква сума Хекен ще вземе за оценявания на около 1 милион евро играч.

Италиански нападател е в полезрението на ЦСКА

Италиански нападател е в полезрението на ЦСКА

Джанкарло Малкоре е впечатлил "армейците" с изявите си през есенния полусезон