Феновете на ЦСКА приемат тежко загубите. Особено, когато те са в европейските клубни турнири. Защото отборът е марка там и се очаква да постига успехи. Постигна такива при това ръководство. Изигра много мачове, два пъти намери място в групова фаза. Снощи се случи най-лошото - ЦСКА беше надигран и победен с 2:0 на стадион "Българска армия" от румънския Сепси. И така, "червените" загубиха в Европа у дома за първи път от 18 години...

Че Сепси не е случаен отбор е ясно на всички. Няма как да е, когато печели два пъти поред Купата на Румъния и веднъж Суперкупата. Хората са изградили добър отбор, който беше изпратен с аплодисменти от публиката в Сектор "А" на "Армията" след края на срещата. Шапки долу пред тези момчета. А за ЦСКА е време за размисъл. За много сериозен размисъл. За да може този сезон да не бъде изгубен.

Снимка 627894

Източник: startphoto.bg

Ясно е, че няма как да бъдат правени трагедии при отпадане от Сепси. Това не е петно. Съперникът не е футболно джудже от малка футболна държава. Но боли. Боли много. Най-вече заради играта на ЦСКА и бездушието от страна на футболистите. Точно там - на голяма европейска сцена. Където трябва да дават максимума от възможностите си. Трябва да се покажат в най-добра светлина. Това за мачовете на истината. Предишните отбори на "червените" се справяха и някои впечатляваха. Да, пак ще припомним мачовете с БАТЕ, Базел, Рома, Осиек, Пилзен... Много са. При това ръководство ЦСКА постигна успехи в евротурнирите.

Време е за размисъл. Треньорът Саша Илич да се замисли оправдава ли огромния кредит на доверие, който му се дава. Да помисли нормално ли е толкова често да сменя схемата на игра и как влияе това на неговите футболисти. Греши ли при избор на титулярен състав на някои постове. Греши ли с тактика, с време на смени, със самите смени... Изобщо, къде бърка в професията си начело на ЦСКА. И какво трябва да направи, за да може нещата да вървят. Защото, за мен не е нормално да си запазил отбора си от миналия сезон, да си надградил с класни попълнения и да изглеждаш по този начин в Европа.

Снимка 627884

Източник: startphoto.bg

Футболистите да се замислят какво направиха, по-скоро какво не направиха снощи. Да се плеснат по челата и да се сетят за кой отбор играят. Коя фланелка носят и коя емблема е на гърдите им. Да се огледат и да видят пълните трибуни с хора, които не спират да дават сърце и душа в подкрепа към ЦСКА от първата до последната минута. Че и след това... Хора, които обичат истински, прощават грешките, но искат в замяна да виждат играчи, които са раздават. Спорт е, както се печели, така и се губи. Но, винаги е така, особено за голям отбор като ЦСКА, трябва като падаш, да падаш прав. Да си се раздал. Да си показал дух и воля. Да си смел! ЦСКА вчера не беше никак смел...

Много, ама много сериозно да се замисли Иван Турицов. За играта си и за постъпката си след мача. На "Армията" са били освирквани футболни фигури като Емил Костадинов и Любослав Пенев. Помним драмите с Димитър Бербатов. Недопустимо е да тръгнеш срещу публиката, да репликираш, да размахваш пръсти и дори да искаш саморазправа. Турицов бързо се извини в една от социалните мрежи, ама не става всеки път с едно "Извинете ме, не бях прав" във "Фейсбук". Феновете застанаха зад него и го подкрепиха в най-трудния момент, когато изпусна дузпата в предпоследния кръг от миналото първенство. Сега той им отвърна по този начин... Ясно е, хора сме. Иван е човек и емоциите не са му чужди. Реагирал е импулсивно, но дано е осъзнал каква глупост направи и това не се повтаря. Не е лош футболист, добър човек е. Но трябва да владее нервите и емоциите си. Да бъде лидер на терена и извън него, след като носи капитанската лента на ЦСКА.

Снимка 620847

Източник: startphoto.bg

Едва в началото на сезона сме. Да, ЦСКА загуби точки още на старта, и то срещу Хебър. Да, ЦСКА победи трудно с 1:0 Крумовград. За да дойдем до фиаското снощи. Сега в Румъния ще е нужно чудо. Трагедии не трябва да се правят. Веднъж завинаги да се вземат поуки от стари грешки и те да не се повтарят. За да може болката на фенове и ръководство да се превърне в радост към края на кампанията.

Замислете се, ЦСКА! Замислете се...

Тончи Кукоч: Нищо не е свършено, няма капитулация

Тончи Кукоч: Нищо не е свършено, няма капитулация

Ето какво наиса