В Сърбия продължават да следят под лупа представянето на ЦСКА. Причината е старши треньорът на тима - Саша Илич, който е легенда на Партизан.

"Ако сте гледали издание на "Потерята" (б.р. куизшоу) по RTS в понеделник, цели два въпроса бяха свързани с легендарния капитан на Партизан - Саша Илич. Състезателите обаче не отговориха на нито един от тях. Boдещият обясни, че явно Илич не се е грижил достатъчно за медийния си имидж по време на богатата си кариера. Авторът на тези редове е чувал подобни неща и от свои колеги, които упрекваха Илич, че не дава интервюта или изявления. Но това е Сале. Тихо, ненатрапчиво, верен на този стил, той стартира треньорската си кариера. През този шум отново в тишина, Илич гради успешно първия си ангажимент като старши треньор в чужбина.

Георги Атанасов: Сектор "Г" е юмрук, а не дискусионен клуб...

Георги Атанасов: Сектор "Г" е юмрук, а не дискусионен клуб...

Известният спортен журналист говори за започващия пролетен дял от първенството по футбол

Той е на пейката на гранд - ЦСКА, с който стана есенен първенец. Паузата приключи и той влиза във втората част на първенството с преднина от точка. ЦСКА е най-титулуваният отбор в България, но спечели последната си титла преди 15 години! Твърде дълга пауза за клуб с толкова богата история и се вижда колко нетърпеливи са феновете. На този фон титлата ще бъде исторически успех за Илич и "червените". Няма да е никак лесно, след като спрямо есента тимът се подсили само от 24-годишното норвежко крило Тобиас Хайнц. Силата в защита е това, което най-много отличаваше ЦСКА през първата част от сезона. Отборът допусна само девет гола в 18 мача.

По време на зимната подготовка ЦСКА изигра седем мача с променлив успех. Илич пък отчете, че не за пръв път "червените" са първи през есента, но изпускат титлата. Той и играчите, обаче ще се борят докрай за нея. Наскоро можехме да видим и Лудогорец в игра срещу Цървена звезда в Анталия, където българският шампион изигра фантастично първо полувреме и спечели с 3:2. За разлика от ЦСКА, Лудогорец обаче ще има задължения и на европейската сцена. Ако този път се удължи още малко, може би настоящият шампион ще загуби концентрация във вътрешното първенство, от което отборът на Илич може да се възползва", написаха от "Спортске новости".

Инджов: ЦСКА е в битката за титлата заради Ганчеви

Инджов: ЦСКА е в битката за титлата заради Ганчеви

Бизнесменът си тръгва с добри чувства