В последните 10 години головете на ЦСКА в Европа, вкарани от българи са точно 10. С най-много попадения от сънародниците ни за "армейците" е Георги Йомов, който има 3 на сметката си. Крилото се разписа първо при успеха с 3:1 над Б-36 през миналия сезон, а след това през настоящия вкара на Осиек при 4:2 за ЦСКА и на Виктория (Пилзен) при 3:0. Йомов ще има шанс тази вечер да се разпише и във вратата на Бодьо/Глимт.

След него с по два гола са съотборникът му Ахмед Ахмедов и Кирил Десподов, който реши да отиде в Лудогорец след престой в чужбина. Десподов бе точен два пъти в един мач - 3:0 срещу Адмира (Вакер). Ахмедов даде старта на обрата срещу Сиренс от Малта, след като отбеляза красиво попадение за 1:1, преди Али Соу да донесе успеха на ЦСКА. Именно Ахмед сложи точка на спора в Швейцария срещу Базел за крайното 3:1 в полза на "армейците". С тази победа те се класираха в групите на Лига Европа през миналия сезон.

Другите "български" попадения за ЦСКА в Европа през последните 10 години са на Апостол Попов, Антон Карачанаков и Кристиян Малинов. Апата се разписа при 1:1 с Мура, а Карата при 1:1 със Зимбру. Малинов вкара един от головете при категоричния успех на ЦСКА с 4:0 срещу Титоград в София.

Само Бербатов, Вили Димитров и Владо Манчев са пред Кери!

Само Бербатов, Вили Димитров и Владо Манчев са пред Кери!

По голове за ЦСКА в Европа през XXI век