Италианското издание "Tuttosport" отдели специално внимание на ексцесиите, които се случиха на стадион "Българска Армия" преди мача между ЦСКА и Ботев Пловдив (0:0).

"Черен четвъртък за българския футбол. Ненормална расистка демонстрация се проведе на стадион "Българска Армия" в София по време на ожесточения протест на феновете на ЦСКА срещу техните футболисти и английския им треньор Алън Пардю.

Бушонът, който накара гнева на привържениците да избухне, разбира се, е това, че отборът в последните 5 мача спечели само веднъж и ще завърши шампионата на второ място.

Това накара най-развълнуваните фенове да влязат на стадиона и да счупят една от гредите. Но това не беше достатъчно и феновете на ЦСКА демонстрираха най-лошото от себе си, когато започнаха да хвърлят банани и бутилки срещу автобуса по своите играчи. Искането на българските хулигани е много ясно - всички чужденци далече от клуба. В отговор играчи отказаха да излязат на терена след расистките сплашвания - Юга, Мазику и Баи", пише още "Tuttosport".