Червената" футболна общност не спира подкрепата си към Иван Турицов след изпуснатата дузпа при домакинството на ФК ЦСКА 1948 (1:1), пише "Тема Спорт". Защитникът, който вчера сложи капитанската лента след смяната на Юрген Матей, пропусна за първи път от 11-те метра в официален мач в своята кариера, като прати топката покрай десния страничен стълб на вратаря на гостите Генадий Ганев. Така ЦСКА сдаде върха кръг преди края след последвалата победа на Лудогорец с 3:2 над Левски.

Профилите в социалните мрежи на футболиста моментално след мача на "Аримята" бяха заринати със съобщения за подкрепа:

"Горе главата! Всеки греши! САМО ЦСКА!!!".

Иван Турицов прекъсна безгрешна серия

Иван Турицов прекъсна безгрешна серия

Той се разписа седем пъти от седем опита

"Горе главата, всеки може да пропусне дузпа. Дайте 100% от себе си другия мач, ако е писано, ще стане",

"ВДИГАЙ ГЛАВАТА....... Баджо, Шевченко, Тери, Робен.... огромни имена за десетки милиони изпускали на финали на световно, ШЛ и т.н., но продължили напред."

Достоен ,взе топката и изпълни това, което се искаше от теб. Уви, не се получи, не се е получавало и на най-великите. Но ти си Армеец от дете и го направи, знам, боли и те боли повече, но си Армеец.Ти си ЦСКА и не се упреквай, Иван Турицов",

"Само ЦСКА! Ванка, ще станем шампиони. Вярвай до край!",

"Пълна подкрепа, момче! На всеки се случва да изпусне дузпа. Следващия мач ще имаш сълзи от щастие като шампион.",

"Бях на метри от дузпата, характерът да я изпълниш говори повече от всичко. Горе главата, армеецо!", гласят малка част от коментарите и публикациите на червените фенове.

Любопитно е, че секунди след като изпусна дузпата, Турицов получи прегръдка от бившия футболист на ЦСКА и настоящ на ФК ЦСКА 1948 Реян Даскалов. След края на мача и лидерът на Сектор "Г" Иван Велчев - Кюстендилеца окуражи своя съименник.

В последния кръг Турицов и ЦСКА имат символично гостуване на Левски, докато новият лидер Лудогорец ще брани титлата си с визита на Черно море.

Министър подкрепи ЦСКА

Министър подкрепи ЦСКА

С ретро фланелка