От вчера ЦСКА е на подготвителен лагер в Турция. "Червените" вече направиха първата си тренировка там. Тя отново премина в отлично настроение. Това е едно от изключително важните неща. Трудно ще имаш успехи, ако отборът не е едно цяло, едно семейство. И това не е клише. При "червените" е така от началото на сезона. След като в края на миналия ситуацията беше на обратния полюс. Основната заслуга е на треньора Саша Илич. Неговата роля сега е най-важна. И на хората от екипа му. Само добрата предсезонна подготовка, само здрава работа в следващите седмици би довела до плодове през пролетта. Пролет, която за ЦСКА ще е трудна. Всеки мач ще е като финал. По пътя към голямата цел - титла на България.

Снимка 602692

Източник: Официален сайт на ЦСКА

Зимната подготовка при Стойчо Младенов преди година явно е била пълен провал. Защото ЦСКА не приличаше на себе си в началото на пролетния полусезон. Беше зле и физически, и тактически. Което доведе до плачевни резултати и бързо отпадане от реалната борба за златото. Това не трябва да се повтаря. И съм сигурен, че няма да се повтори.

В първите дни е нормално да се наблегне на физическата подготовка, която идва веднага след медицинските изследвания в първите дни от сбора. Но в Турция е време да се работи много, наистина много, и за тактическата подготовка. ЦСКА е първи във временното класиране, но в някои от мачовете не стоеше добре на терена. През пролетта "армейците" трябва да докажат и с игра, че са достойни за титлата. ЦСКА трябва да е отборът, който диктува темпото на терена от началото на мачовете до края им, който налага волята си и не оставя аргументи у съперниците за противодействие. Илич разполага с отличен състав, който изобилства от количество, и от качество. Всичко е в неговите ръце. Да стигне върха в кратката си до момента кариера на треньор. Защото титла ще остави името му завинаги в историята на най-успешния ни футболен клуб.

Снимка 602701

Източник: CSKA.BG

Още в контролите трябва да видим тази игра от ЦСКА, която ще се хареса на фенове на специалисти. Да видим надграждане в представянето на тима, което да се доразвива до оптимално, когато започнат битките за първенство и Купа на България. Колектив има, добри играчи и треньор има. Здрава работа сега, за да има и плодове през пролетта. Със сигурност всички в клуба го осъзнават и ще бъде така.

Отлично настроение в отбора на ЦСКА

Отлично настроение в отбора на ЦСКА

По време на лагера в Турция