Треньорският щаб и спортно-техническото ръководство на столичния ЦСКА възнамеряват да задържат офанзивния халф Исаа Худа, съобщава ежедневникът "Тема Спорт".

Ганайският тийнейджър вече седмица кара пробен период при червените", като в понеделник игра 23 минути в контролата със Струмска слава, спечелена убедително с 4:0. Той се появи като резерва и действаше в ролята на дефанзивен халф до Амос Юга, като се понрави с бързите си отигравания и постоянното търсена на топката. След мача наставникът Бруно Акрапович отбеляза, че качествата на Исаа се виждат и че в него има потенциал, но ще се нуждае от още време, за да прецени дали да го остави в тима.

Роденият през януари 2002 година Худа е успял да впечатли техническия директор Алън Пардю, който изгледа внимателно контролата в понеделник. ЦСКА е склонен да подпише договор с талантливия младежки национал на Гана до 20 години. Заради голямата конкуренция в първия състав обаче халфът почти сигурно ще бъде преотстъпен през пролетта, за да трупа игрова практика. Ако Худа не бъде пратен под наем в отбор от Първа лига, опция за него ще бъде втородивизионният Литекс.

Понастоящем Исаа Худа е играч на БА Юнайтед в родината си. През миналия декември попадна в селекцията на младежкия тим на Гана до 20 години, който спечели турнира Wafu Cup - зона Б, а с това и квота за тазгодишната Купа на африканските нации U20 в Мавритания. Любопитна част от визитката му е и пробният период в датския Мидтиланд през 2019 година.

Пирин посреща ЦСКА в петък по обяд

Пирин посреща ЦСКА в петък по обяд

Двубоят ще се играе от 13:30 часа