ЦСКА загуби дербито с Лудогорец и поне временно отстъпи първото място в класирането. "Армейците" са на 1 точка зад своя съперник и изглежда, че битката между двата отбора ще бъде до самия край на първенството.

"Червените" пропуснаха отлична възможност да вземат сериозно предимство в битката за титлата, но все още продължават да държат съдбата в ръцете си. Чисто математически - до края остават 7 мача и ако ЦСКА успее да ги спечели, титлата ще акостира на стадион "Българска армия". Разбира се това не е лесна задача, но не е и "мисия невъзможна".

Снимка 616401

Източник: startphoto.bg

Близо 20 000 "червени" привърженици изпълниха трибуните на "Армията" до краен предел и очакваха ЦСКА да направи крачка напред в борбата за трофея, но за съжаление това не се случи и футболистите напуснаха терена с наведени глави. Въпреки всичко бяха изпратени с аплодисменти от феновете, които независимо че бяха ядосани от пропуснатия шанс, не можеха да отрекат, че отбора се бори мъжки и до голяма степен надигра своя противник.

Кюстендилеца: ЦСКА е призван да бъде високо над другите, заедно ще успеем да се преборим

Кюстендилеца: ЦСКА е призван да бъде високо над другите, заедно ще успеем да се преборим

"Ако имах 100 живота, във всеки един от тях щях да обичам все повече и повече отборa на сърцето ми"

В крайна сметка тези момчета, водени от Саша Илич, извоюваха този препълнен стадион. Извоюваха това да върнат хората по трибуните и в Борисовата градина да се създаде един истински празник. Върнаха спомените на запалянковците от сблъсъците с Леверкузен, Блекбърн, Милан и дори Хамбургер, когато стадионът се пръскаше по шевовете. Извоюваха това, че в началото на месец май все още са в борбата за титлата. Защото ако в началото на сезона някой беше предложил на феновете, в първите дни на май отборът да бъде само с точка зад Лудогорец и да държи съдбата в ръцете си, сигурно всеки щеше да го приеме на драго сърце. Но всяко нещо трябва да се разглежда през призмата на времето, в което се случва.

Снимка 616404

Източник: startphoto.bg

Изобщо не съм съгласен с някои твърдения, че отборът е играл плахо и неуверено. Напротив - ЦСКА игра смело и с ясен план какво трябва да прави на терена. Футболът затова е най-великата игра, защото е непредвидима. Може да играеш по-добре, но да загубиш. Може да си по-слаб, но да спечелиш. Понякога всичко се свежда до един миг на разконцентриране, до едно грешно решение, до един миг на гениалност, до един пропуск... или пък до някакви странични фактори. Има хиляди неща, които могат да повлияят на изхода от определен мач.

Снимка 616408

Източник: startphoto.bg

Дори може да стане така, че точно в най-важния момент психологията да се обърне и да помогне на ЦСКА в решителния етап. Напрежението вече ще се прехвърли върху Лудогорец, защото е много неприятно да ти дишат във врата, а "червените" устояха на това нещо почти цял сезон. 

Но когато си се борил, когато си надиграл съперника, когато виждаш искрата в очите на играчите, когато виждаш сълзите в очите на хората по трибуните, когато виждаш целия този океан от емоции - точно тогава осъзнаваш, че ЦСКА е по-жив от всякога. Осъзнаваш го и се гордееш, че някога, някъде, определено нещо е запалило в теб любовта към този отбор. Осъзнаваш, че си част от нещо велико, което никога не може да бъде заличено. Осъзнаваш, че огромна част от един ужасно трънлив път е измината, а на хоризонта е широката магистрала. Осъзнаваш...