След повече от 41 години ЦСКА стигна до пълен обрат във Вечното дерби за първенство - от 0:1 до 2:1. За последно "червените" успяха да спечелят срещу "сините", след като са били догонващи в резултата, на 22 март 1980 година - от 0:1 до 3:2. Интересен факт е, че и тогава, и сега в мача имаше гол, постигнат със задна ножица - от Спас Джевизов в онзи двубой и от Георги Миланов в този. С тази знакова победа, дошла в 19-ия кръг, бе сложено началото на 4 поредни шампионски титли за ЦСКА.

В още два случая преди това "сините" повеждаха в резултата, за да останат накрая с празни ръце. На 31 март 1955 година Стефан Абаджиев-Теко изведе Левски напред в 22-ата минута, а до почивката Петър Михайлов и Стефан Стефанов обърнаха резултата в полза на ЦСКА. В 56-ата минута Георги Димитров-Червения оформи крайното 3:1 за "армейците".

На 1 август 1956 година сценарият от 0:1 до 3:1 се повтори. Димо Печеников вкара за Левски, а Стефан Божков, Димитър Миланов и Георги Димитров-Червения доведоха нещата до 3:1.

И през 1955, и през 1956 година ЦСКА финишираше първи в края на сезона. В останалите си 53 победи над Левски в шампионата ЦСКА винаги успяваше първи да отбележи гол.

Милко Георгиев за съдията на Вечното дерби: Специалистът по поръчки имаше цел - да спре ЦСКА! Но мишият план не успя...

Милко Георгиев за съдията на Вечното дерби: Специалистът по поръчки имаше цел - да спре ЦСКА! Но мишият план не успя...

"Това е само началото"