ЦСКА е готов с идейния проект за новия стадион "Българска армия". Остава да бъдат изгладени последни минимални детайли, преди той да бъде входиран за одобрение в министерството на спорта.

Това ще се случи най-късно до месец, съобщиха от клуба за "Тема Спорт".

Припомняме, че преди дни от ЦСКА публикуваха разяснителен видеоклип, в който показаха напредъка си за стадиона.

"Преди половин година наехме голяма международна фирма, която да разработи проект за изграждането на модерно спортно съоръжение. Отделно започнахме съвместна работа с международно архитектурно бюро и консултантски къщи. Повече от 20 чуждестранни специалисти с богат опит в строителството на стадиони в цял свят пристигнаха в България, за да се запознаят в детайли със съществуващия вече стадион "Българска армия", с парцела, с околната среда и със заинтересованите страни. Месец по-късно започна същинската работа по създаването на подробен идеен проект на новия стадион", обявиха от Борисовата градина.

Съвсем скоро той ще бъде входиран в държавното дружество, собственик на имота, "Сердика Спортни имоти", което трябва да кандидатства за разрешително за строеж. В следващите дни двете страни ще подпишат меморандум, който ясно да очертае задълженията им по казуса. Срещата трябва да бъде насрочена от спортното министерство, като вече клубът и държавата са разменили текстове с предложения за предстоящия контракт.