Пандемията от коронавирус из Европа наложи нова корекция в програмата за контролите на ЦСКА. Стана ясно, че предвидената проверка с Щурм (Грац) на 28-ми януари няма да се състои, тъй като австрийците са отменили лагера си в Турция, съобщават "армейците" на официалния си сайт.

Ръководството на червените обаче веднага реагира и успя да договори за същата дата приятелска среща с Динамо (Москва), който през настоящия сезон е сред основните претенденти за титлата в руския шампионат. Ако не възникнат някакви форсмажорни обстоятелства покрай коронавируса, мачът ще се изиграе от 17:00 чaса местно време на терена на комплекс "Regnum" в Белек.

На този етап останалите спаринги в Турция остават непроменени - на 21 януари с полския Стал (Миелец) (от 16:00 часа местно време в комплекс "Gold City" в Алания), на 25-ти с австрийския Хартберг (17:30 часа местно време в комплекс "Arcadia Center" в Белек), както и два мача на 31-ви януари - сутринта с казахстанския Шахтьор (Караганди) в 11:30 часа на терена на хотел "Titanic" в Белек и от 17:30 часа със северомакендонския Академия Пандев на един от терените на Susesi Football Center.

Всички контролни срещи на ЦСКА по време на зимната подготовка на тима в южната ни съседка ще бъдат излъчени пряко в ефира на тв Диема Спорт.

Маурисио Гарсес с първа тренировка с тима на ЦСКА

Маурисио Гарсес с първа тренировка с тима на ЦСКА

Бразилецът бе въведен в обстановката от своите сънародници Густаво Бусато и Жеферсон