ЦСКА ще преподпише с двама от основните си футболисти - Амос Юга и Тибо Вион, научи "Тема Спорт". Те вече са получи предложения за нови договори и са провели позитивни разговори с ръководните фактори на "Армията".

Универсалните играчи ще сложат подписи върху удължените си контракти преди последния мач за календарната година. Той трябва да се проведе на 1 декември, четвъртък, от 12:00 часа, като червените да гостуват на победителя от двойката Крумовград - Септември (Сф) в 1/8 финал за купата на България, но преди това имат визита в Съединение.

Тибо Вион поднови договора си по същия начин и през миналата кампания - споразумя се с клуба в края на 2021 година и в началото на зимната подготовка, на 7 януари 2022-а, ЦСКА обяви, че е преподписал с него и капитана Юрген Матей. В близките седмици се очаква ново такова съобщение на червения уебсайт.

Френският поливалентен футболист е единственият играч в състава на Саша Илич, който взе участие във всяка от 18-те шампионатни срещи на тима през тази кампания. Сърбинът го използва на няколко различни позиции - десен и ляв бек, десен и ляв халфбек и опорен полузащитник, като Вион е един от най-важните състезатели в неговата формация. Същото се отнася и за Юга.

Централноафриканецът е много полезен в ролята на дефанзивен халф, а в средата на полусезона се превърна и в най-добрият централен защитник на тима. Изключително ефективен е при изнасянето на топката и се вписва в концепцията на Илич за стартиране на атаките от отбранителната линия на тима.

Вион и Юга пристигнаха на "Армията" през лятото на 2020 година и бързо се превърнаха в основни футболисти за ЦСКА. Вион има на сметката си 78 мача във всички турнири с червената фланелка, а Юга може още до края на годината да стигне кота 100. В момента той е с 98 срещи.

Защитниците на ЦСКА са най-резултатните в елита

Защитниците на ЦСКА са най-резултатните в елита

В сравнение с конкуренцията