Футболистите на ЦСКА получиха безплатна екскурзия с автобус из южна Испания вчера. Играчите пропътуваха разстоянието между Пего и Аямонте, градче на границата между Испания и Португалия, с рейс, а не със самолет, каквато възможност все пак съществуваше.

Лашкането с возилото продължи повече от десет часа, а всички бяха повече от изнервени. Председателят на Надзорния съвет на клуба Александър Томов не уреди полет със самолет, а пътуване с рейс, като по този начин глоби отбора за бойкота на Панчарево преди няколко дни. Тогава всички играчи извадиха джобовете си в знак на протест заради забавени заплати и премии.

През седмицата Томов бе категоричен, че слуховете за превозване с автобус са пълни измислици, но те станаха реалност. Отборът от вчера започна и последната си част от подготовката в Испания, където ще участва на още един турнир. „Армейците” излизат утре срещу руския Химки, чийто треньор е Славолюб Муслин.

Междувременно халфът Зе Руи закъснява с присъединяването си в лагера на ЦСКА. Португалецът бе освободен заради смъртта на баща му още на 28 януари и бе очакван да се завърне преди тимът да тръгне към Аямонте. Все пак Стойчо Младенов заяви, че днес или най-късно утре Зе Руи трябва да се върне в отбора и да вземе участие в контролата с руснаците.