Очаква се тази седмица от ЦСКА да съобщят за промяна във връзка с новия стадион. 

"Червените" са сигурни, че и сами могат да управляват новия си дом и не се нуждаят от фирма, която да прави това вместо тях.

Освен това двете страни имат големи разминавания относно типа проектиране и строеж, който се предлага. Той се отличава значително от предварителните планове, съобщава "Тема спорт". 

Разчетите сочеха, че изграждането на новото съоръжение в "Борисовата градина" ще струва между 80 и 90 милиона лева. Беше предвидено, че сумата може да набъбне заради инфлационните процеси в световен план.

В крайна сметка обаче парите ще са значително по-малко. ЦСКА вече е осигурил финансирането на новото съоръжение, а предстои да стане ясно и дали ще има промяна на името на стадиона. От "Армията" продължават да се надяват, че стартът на строежа ще започне през първата половина на тази година.

ЦСКА - ЛАСК (Линц), 1:3, (Развой на срещата по минути)
на живо

ЦСКА - ЛАСК (Линц), 1:3, (Развой на срещата по минути)

Контролата е от 14:00 часа

В същото време, представителят на германската фирма SportFive за България Ива Георгиева не отрече пред "Тема Спорт" информациите, че съвсем скоро се готви раздяла между международния оператор и ЦСКА.

"В момента се водят разговори и все още нямам информация, за да ви отговоря категорично. ЦСКА са тези, които трябва да отговорят на този въпрос. Двете страни имаме доста сериозна отговорност към този проект и е нормално нашите отношения да преминават през постоянен диалог по всички възможни въпроси, свързани с общата ни работа. Разбирате, че това е, което мога да кажа към момента.

Снимка 578637

Ако има нещо официално, най-нормалното нещо е то да бъде обявено първо от ЦСКА", заяви Георгиева, която присъства на пресконференцията в средата на юни, на която бе обявено партньорството между двете страни относно реконструкцията и бъдещото менажиране на стадион "Българска армия".