С привличането на Мартин Стойчев ЦСКА събра трима футболисти, които са титуляри в младежкия национален отбор, воден от Александър Димитров. Досега червените представители при "лъвчетата" бяха Християн Петров, който извежда тима с капитанската лента, както и Станислав Шопов. Стойчев също е основна част от състава и след като през пролетта се възстановяваше от контузия, през есента изигра 6 двубоя като титуляр в европейските квалификации. Така на практика 27% от титулярните 11 на младежкия национален отбор ще са част от ЦСКА.

Ивайло Петков разкри подробности за трансфера на Мартин Стойчев в ЦСКА

Ивайло Петков разкри подробности за трансфера на Мартин Стойчев в ЦСКА

Ето какво каза

Стойчев все още не е получавал повиквателна за представителния ни тим, а има 7 мача за юношите до 19 г. Припомняме, че в последните две години Християн Петров и Станислав Шопов бяха част от мъжкия отбор на трикольорите, но Александър Димитров си издейства в последните мачове те да бъдат на негово разположение за евроквалификациите.

Така в момента единственият мъжки национал на ЦСКА е Иван Турицов. Любопитно е, че именно с него Стойчев ще трябва да се конкурира за титулярно място в Борисовата градина, или пък ще се превърне в негов заместник. Това зависи от развитието на преговорите между "червените" и Сион за правата на 24-годишния плевенчанин, пише "Тема спорт". Неговият договор с клуба изтича след края на сезона.