Колегите от "Тема Спорт" провериха как се представя ЦСКА във финалите за Купата на България, когато начело е иностранец.

Кой ще свири големия финал? Вижте кой съдия е фаворит

Кой ще свири големия финал? Вижте кой съдия е фаворит

Най-вероятно това ще е съдия №1 в България

Първият подобен случай е през далечната 1965 година, когато съперник е Левски, а треньор на ЦСКА е руснакът Григорий Пинайчев. "Армейците" повеждат с 2:0 в първия половин час и въпреки че противникът изравнява, успяват да стигнат до победата с 3:2 с гол на Янко Кирилов от дузпа в 85-ата минута.

За съжаление на "червените" привърженици обаче това се оказва и последният досега успех на тима във финал за купата с чужденец начело, като следват три последователни поражения.

Крак повлича един от най-именитите специалисти, подвизавали се край родните тъчлинии - италианецът Луиджи Симони, който е извел Интер с Феномена Роналдо в състава до Купата на УЕФА. На 15 май 2002 "червените" отново имат за съперник във финала Левски и отстъпват с 1:3.

Кайседо: Очаквам да вкарам във финала и да спечелим Купата

Кайседо: Очаквам да вкарам във финала и да спечелим Купата

"Опознавам Левски все повече"

Три лета по-късно "армейците" пак са водени от чужденец в битката за златото - Миодраг Йешич, и пак срещат вечния съперник. Развръзката също е сходна - поражение с 1:2 и нова купа във витрината на "сините".

За последно иностранец води ЦСКА във финал за купата именно при споменатия сблъсък с Локомотив (Пловдив) преди 2 години. Въпреки че възпитаниците на Милош Крушчич са по-активни през всички 120 минути, те не достигат до попадение, а при дузпите са по-неточни и отново се задоволяват само със среброто.

Равносметката показва, че "армейците" са спечелили едва 25% (1 от 4) от финалите, в които са били водени от чужденци. Предстои да видим дали Пардю ще увеличи процента.

Проектът за реконструкцията на "Армията" е на финалната права

Проектът за реконструкцията на "Армията" е на финалната права

"Ако всичко продължава да се развива по план, между март и май догодина да направим първата копка", заяви адвокат Трендафилов