ЦСКА изигра точно 20 мача от началото на сезона. 14 от родното първенство и 6 сблъсъка на европейската сцена. В тези двубои "армейците" записаха 14 победи, 2 равенства и 4 загуби, а головата разлика е 35-11.

11 пъти "червените" са били домакини, като в тези срещи ЦСКА постигна 10 победи и допусна само една загуба, която дойде от Сейнт Патрикс(0:1) в Лигата на коференциите. В крайна сметка това не се оказа фатално и ЦСКА продължи напред в турнира след победа с 0:2 в Ирландия. Головата разлика на отбора вкъщи е 25-4.

Снимка 592174

Източник: startphoto.bg

Гостуванията съответно са 9, а в тях "армейците" имат 4 победи, 2 равни и 3 загуби. ЦСКА си тръгна с успех в срещите със Сейнт Патрикс, Спартак (Варна), Ботев (Пловдив) и Ботев (Враца), а равенствата са с отборите на Македония ГП и Локо (София). Пораженията дойдоха от тимовете на Базел, Левски и Лудогорец. Головата разлика на "червените" далеч от дома отново е положителна - 10-7.

Прави впечатление, че ЦСКА е доста по-резултатен през вторите полувремена на мачовете. В тях "червените" са се разписали 24 пъти, срещу 11 попадения през първите части на двубоите. "Армейците" са отбелязвали гол в 16 мача, като не успяха да "отключат" вратите на Македония ГП(0:0), Сейнт Патрикс(0:1), Базел(2:0), а в родния шампионат не успяха да отбележат само срещу вечния съперник Левски. Сухите мрежи на "червените" са 12, а 8 пъти ЦСКА е допускал поне едно попадение.

Голмайстор на отбора към момента е Браян Морено със 7 гола, втори е Гарсес с 6, а Дюканс Назон е поразил 5 пъти съперниковите мрежи. По един път са се разписвали Лазар Туфегджич, Марселино Кареасо, Асен Дончев, Дауда Бамба, Мено Кох, Станислав Шопов, Амос Юга и Брадли де Нойер.

Снимка 592204

Източник: cska.bg

Може да обобщим, че резултатите на отбора до момента са добри и ЦСКА заема първо място във временното класиране. Вярно е, че Лудогорец има мач по-малко, но все пак "червените" имат 2 точки аванас и до края на шампионата има твърде много вода да изтече. "Армейците" демонстрират желание, воля, качества и характер.

И въпреки, че и през този сезон виждаме доста странни, нелогични и дори потресаващи отсъждания на реферите, които винаги са в една единствена посока... сигурно е, че ЦСКА поне ще опита да прекъсне серията на Лудогорец. Вижда се, че ще опита и сякаш има сили да го направи.

Снимка 592180

Източник: startphoto.bg

Може и да не се получи... както в една история от разтърсващия роман на Кен Киси - "Полет над кукувиче гнездо". Там един огромен като скала мъж опитва да премести сам гигантска машинария. Никой не вярва, че може да го направи, но той казва: "Няма да ме убедите, че не мога да направя нещо, докато не съм се опитал". Обзалага се с аверите му и започва...

Ръцете му започват да се подуват, вените им изскачат. Той стиска очи, а устните оголват зъбите му. Отмята глава назад, сухожилията му изпъкват като насукани въжета, които се спускат от пулсиращата шия към двете му ръце. Цялото му тяло трепери от напрежение - той се опитва да вдигне нещо, което знае, че не може да вдигне, нещо, което всички знаят, че той не може да вдигне.

И все пак, само за секунда, когато циментът изскърцва в краката... всички си казват: "Господи, може пък и да успее."

Изведнъж се стоварва като труп върху огромната машинария. По ръчките й имало кръв от изподраните му ръце. След кратко съвземане се изправя и казва: "И все пак опитах. Поне се опитах, майка му стара!"

ЦСКА подкрепи Ботев и заяви: Време е да се обединим за промяна в българския футбол!

ЦСКА подкрепи Ботев и заяви: Време е да се обединим за промяна в българския футбол!

Ето какво пишат "армейците"

Ситуацията горе-долу е същата. ЦСКА опитва да се справи с огромната "машина", срещу която се е изправил сам от много години. В момента "циментът скърца" и "червените" привърженици си казват - "Господи, може пък и да успеем".

Може пък и да стане...