ЦСКА привлече петото си ново попълнение, но не става дума нито за Александър Тонев, нито за Гжегош Сандомиерски, каквито бяха очакванията. Договор с клуба днес подписа ганайският национал Едвин Джеси, който идва на "Армията" от норвежкия Олесунд.

Футболистът е холандец по рождение, но заради ганайските си корени през есента на миналата година получава покана да играе за африканската държава, за която записва два мача и 1 гол срещу Египет в последните квалификации за световно първенство.

Той е роден на 1 юли 1991 година в Амстердам, висок е 1.83м и се изявява като крило по двата фланга, но може да действа и зад нападателя. Продукт е на школата на АЗ Алкмаар, където е бил съотборник с друг нов в ЦСКА - Роланд Алберг. След това кариерата на бързака минава през елитните Де Граафшап, Твенте, Хераклес и Рода. В последните два сезона Джеси играе в Олесунд, за който записва 53 мача и 12 гола.

"Нямам търпение да започна подготовка с отбора. Радвам се, че ставам част от най-великия български клуб, от който за големия футбол са тръгнали световнопризнати играчи като Стоичков и Бербатов. В ЦСКА ме доведе амбицията за трофеи и големи мачове в Европа. Роланд Алберг допълнително ме надъха, разказвайки ми за фантастичната публика и добрата атмосфера в клуба", бяха първите думи на Джеси пред клубния сайт.