ЦСКА подготви мегасделки за изкупуване на над 1 милион акции в днешния последен ден за постигане на успешна емисия, информира "24 часа".

Още в края на миналата седмица от "Армията" са постигнали уверение за включването на крупни инвеститори в играта на борсата. Възможно е само с две мащабни сделки в днешния ден да се стигне минимумът от 1 409 210 изтъргувани акции, като до затварянето на пазара в петък бяха продадени само 331 761 акции.

През уикенда ЦСКА улови и последния фенски ентусиазъм около мача с "Локо" (Пд) и други спортни прояви, заради които имаше струпване на запалянковци на "Армията". Над 200 души минаха през мобилния офис на "ЕЛАНА Трейдинг" на стадиона. Повечето закупиха минимални пакети. Но имаше и няколко сделки за 4-цифрен брой акции. Те ще бъдат отразени след отварянето на борсата днес. А после Александър Томов и хората му очакват финализирането на крупните сделки, с които ЦСКА да излезе успешно на борсата.

Равносметката ще е, че от фенския ентусиазъм ще са събрани малко над 1 млн. лева. А останалата част от парите за успешното увеличение на капитала ще е от крупните инвеститори.