Ръководството на ЦСКА планира паралелно с възстановяването на стадион "Българска армия" да инвестира сериозно и в базата в Панчарево. В момента е замислено бъде направена нова столова, както и стая, където играчите могат да почиват и да се забавляват между тренировките. Тя ще бъде на мястото на старата, която бе разрушена преди време, написа "24 часа".

"Армейците" планират новият музей на стадиона да бъде интерактивен. Там ще бъдат пренесени и части от старото съоръжение. Вече има и три оферти за разчистване на мястото за поставянето на новите фундаменти. Вероятно след Нова година ще бъде избран изпълнител на работата. Подпорите пък ще бъдат построени в заводски условия, за да не се замърсява парковата среда, и ще бъдат вкарани на място. Така ще се избегнат огромна част от строително-монтажните работи. ЦСКА смята да се справи с всичко в рамките на 18 месеца след началото на разчистването.

Една от трибуните на новия стадион на ЦСКА ще носи името на Христо Стоичков

Една от трибуните на новия стадион на ЦСКА ще носи името на Христо Стоичков

В момента "червените" търсят фирма, която да разчисти всички отломки от стария стадион

Основен проблем остава намирането на подходящи терени за тренировките на юношите до 14 години в клуба, защото малките трудно ще бъдат транспортирани до Панчарево, където отиват по-големите. Със задачата се е заел изпълнителният директор Филип Филипов.

След построяването на новия стадион ще останат още два проблемни обекта в Борисовата градина. Бившият колодрум е държавна собственост и стои ръждясал и опасен от десетилетия. Над него е бившата къпалня "Мария Луиза", която е частна. Държавна е и дупката до станцията на метрото, където през зимата има пързалка, а през лятото - заведения на открито.

Осветлението на "Армията" отива в Панчарево

Осветлението на "Армията" отива в Панчарево

Ето още любопитни новини