В четвъртък ЦСКА приема Лиепая в първия си мач от новия турнир Лига на конференциите. Съперникът никак не е за подценяване, но не се съмняваме, че българският гранд ще се справи с него и ще продължи напред. ТОПСПОРТ припомня за другия сценарий - за лошия. През XXI век ЦСКА отпада три пъти още след първите си два мача от евротурнирите. Любопитното е, че в два от случаите треньор на отбора е легендата Стойчо Младенов.

През сезон 2011/2012 ЦСКА отпада рано, само след два мача, но все пак в плейофа за влизане в групите на Лига Европа. Милен Радуканов и момчетата му прекланят глави пред румънския Стяуа след загуба с 0:2 и равенство 1:1.

За да дойдат двете издънки на старта на Стойчо Младенов. Първата е през сезон 2012/2013, когато "армейците" се излагат срещу Мура и си тръгват бързо от турнира след 1:1 в София и 0:0 на чужд терен.

През 2014/2015 ЦСКА на Екзекутора е екзекутиран и от молдовския Зимбру, отново след 1:1 на стадион "Васил Левски" и 0:0 при визитата на 31-кратния шампион. Именно това е последното участие на ЦСКА в Европа преди завръщането през сезон 2018/2019.

Пожелаваме на "червените" сега сценарият да е като от миналия сезон и да няма ранно отпадане, а нов европейски поход.

Най-голямата победа на ЦСКА в Европа през XXI век е при Гриша Ганчев

Най-голямата победа на ЦСКА в Европа през XXI век е при Гриша Ганчев

Припомнете си мача