Без напрежение, на терена заради самия футбол, за радостта от играта. Така трябва да бъде за ЦСКА на митичния "Олимпико" тази вечер. Мач с Рома е награда за ръководство, треньори, футболисти и фенове. Защото "армейците" постигнаха много до момента и заслужават тази награда. Едва ли е имало много оптимисти след първия мач с Лиепая. Но ЦСКА го направи за втора поредна година. Пак е на голямата европейска сцена, в групова фаза. И то, след като разби на терена силни и богати съперници - Осиек и Виктория. Сега най-успелият ни отбор пак е на "Олимпико" и нищо друго няма значение.

Ще бъде футболен празник. Един срещу друг се изправят приятелите Жозе Моуриньо и Стойчо Младенов. За разлика от миналата година, сега на трибуните ще има фенове. Стотици от тях ще са българи. Ще са там, за да подкрепят любимия си тим така, както само те могат. Навярно много от тях ще се усмихнат и ще си отдъхнат. Защото само преди 5 години ЦСКА можеше да го няма. Но възкръсна като феникс от пепелта и се завърна у дома - в Европа. Там, където се чувства най-добре.

Снимка 503067

Източник: UEFA.com

Какво е важно за ЦСКА днес? Важно е отново да покаже онова красиво футболно лице, което показа срещу Базел в Швейцария, срещу Осиек и Виктория у дома този сезон, и... точно срещу Рома на "Васил Левски". ЦСКА ще бъде уважаван тази вечер. Сам си го постигна, след като не загуби на "Олимпико", а след това удари "вълците" с 3:1 в София. Пък нека си говорят разни големи специалисти и "доброжелатели" как съперникът бил с резерви. Други дори не могат да си помислят за мач срещу Рома, още повече за равенство в Рим и пълен успех срещу един от европейските грандове.

Рим. Това е европейската столица, в която гостува най-често ЦСКА. Съдба... Вечният град посреща често вечен ЦСКА, който устоя в много бури и ще пребъде вечно. Защото ЦСКА е институция, социален феномен. Орисан да прославя България в европейските битки. Няма друг наш отбор с 3 полуфинала в евротурнирите. Едва ли някога ще има. "Червените" започнаха възраждането си на Стария континент през миналия сезон и то продължава през настоящата кампания. Надгражда се.

Снимка 509180

Източник: LAP.bg

Да, ЦСКА може и трябва да мисли за излизане от групата. Но тази вечер е повече награда, отколкото сметки и борба за точицата. Всеки един "армеец" на терена трябва да се наслади на минутите, да брани честта си, тази на своите съотборници, на треньора и най-вече емблемата с трите звезди над нея. Добре го каза Стоймо Младенов след загубата в Пилзен с 0:2 - "Футбол със страх не се играе". Видя се какво става без страх - 3:0 за Тройчо и компания. Така да бъде и довечера на "Олимпико" - без страх, концентрирано и каквото сабя покаже. Вече много отбори в Европа разбраха колко остра е сабята на ЦСКА. Сред тях и Рома.

И така, "на нож", "червени" бойци - за поредната историческа европейска вечер! Вярваме във вас!