Реконструкцията на стадион "Българска армия" трябва да продължи 18 месеца. Това е срокът, залегнал в идейния проект на ЦСКА, научи "Тема Спорт". Както е известно, преди 10 дни от клуба запознаха с него държавата. Това се случи на среща между спортния министър Весела Лечева, Данаил Ганчев, изпълнителния директор на "Спортни имоти Българска Армия" АД Данаил Димов и представители на ИПА - архитектурното бюро, отговорно за проекта. Бяха показани технически детайли и визуална презентация на съоръжението, а проектът бе приет изключително позитивно от представителите на държавата, пише "Тема спорт".

Българските клубове са извоювали коефициент 4,500 през настоящия сезон в Европа

Българските клубове са извоювали коефициент 4,500 през настоящия сезон в Европа

Това е най-доброто ни постижение от 2013/2014

Припомняме, че в понеделник, 24 април, ЦСКА ще презентира плана си за реконструкция на "Армията" и пред обществеността. За целта е организирана специална пресконференция от 10:00 часа в БТА. "Ще ви запознаем с отдадения екип, който работи неуморно по създаването на бъдещия ни дом и ще получите още много интересна информация", обявиха червените.

Новата "Българска армия" ще представлява умалено копие на стадиона на Ференцварош "Групама Арена" в Будапеща. Сериозна роля в неговото изграждане имаха от международния оператор SportFive, с който и ЦСКА до скоро си сътрудничеше. Въпреки че в началото на годината двете страни прекратиха съвместната си работа, червените продължават да следват първоначалния проект. Съоръжението в Унгария е с капацитет 23 700 места и е било построено за едва 14 месеца. Новата "Армия" пък ще е с 15 000 седящи и 3000 правостоящи места, а реалистичният срок за изграждането и е 18 месеца, заради по-специфичните правила в Борисовата градина.

Плановете на ЦСКА са нужните разрешителни да бъдат получени най-късно до началото на юли месец, когато да бъде направена и първата копка на стадиона. Тогава отборът ще се премести на "Васил Левски", а завръщането на "Армията" трябва да се осъществи през пролетта на 2025 година.