Ружди Керимов ще остане завинаги в историята на ЦСКА с победния си гол при гостуването на Нотингам форест през 1981 г., когато „армейците" отстраняват с две победи действащия тогава европейски шампион. Той е трикратен шампион с "червените"(1981, 1982, 1983) и два пъти печели Купата на България (1983 и 1985).

Керимов е разочарован от състоянието, в което се намират "армейците".

- Господин Керимов, какво мислите за настоящото състояние на ЦСКА?


- Да ви кажа честно, съм се отдалечил от футбола и не гледам много мачове. То няма и какво да гледам, футболът ни е трагедия. Виждам се от време на време с Джони Велинов, та от него разбирам някои неща. Питам го: „Какво става?", но и той вдига рамене. Вижте, че няма никаква яснота около бъдещето на ЦСКА -къде ще играят, какво ще играят, никой не знае.

- Все пак не сте ли гледали някои от мачовете на тима на Христо Янев?

- Гледах ги един-два пъти, но нямаше какво да видя. Радват се нещо след мачовете, но не виждам защо. Играят в селската група, приличат на селско отборче. Кого заблуждават? Ми те, ако влязат в „Б"група, не могат да се преборят за промоция. Съвсем сериозен съм и е така, защото съм разочарован. Бяха ме поканили преди време в една телевизия, но аз нямаше какво да кажа. Както ви казах преди малко, откъснал съм се от футбола и не ми е до играта. Преди седмица погребах майка си, имам си други грижи.

- Има ли някои млад футболист на ЦСКА, който ви напомня на вашите качества?

- Шегувате ли се? Нали ви казах, че е трагедия. Пламен Марков да влезе на терена, ще е по-добър от тези футболисти. Само му трябва да тренира един месец и ще видите каква е разликата в класите. Казвам го отлично знаейки, че Пламен Марков е на 50 и кусур години. То сега няма футболисти, едно време бе съвсем различно. Сега нивото е много ниско, не говоря само за ЦСКА. Вижте и в „А" група колко са слаби отборите. Единственото изключение е Лудогорец Те поддържат някакво ниво, другите не знам за какво се борят.

- Следите ли и състоянието на друг ваш бивш отбор - Локо (Пловдив)?

Честно казано, тях бих ги гледал с по-голямо удоволствие от ЦСКА. Надявам се сега с привличането на Иван Иванов нещата да се стабилизират при тях. Но и те не са ми толкова интересни, гледам ги, само когато мога.