Ръководството на ЦСКА излезе с официално становище по повод липсата на минута мълчание в памет на легендата на Левски Александър Костов преди дербито (0:0).

Бившият футболист на столичани почина на 81-годишна възраст.

Ето какво написаха от "Армията" на сайта си:

Колев: Искахме да има минута мълчание за Сашо Костов, не се получи

Колев: Искахме да има минута мълчание за Сашо Костов, не се получи

"Това е част от българската футболна култура вероятно"

"Армейци,

по повод изнесената в медиите информация от страна на Левски, че нашият клуб не се е включил в едноминутното мълчание като почит към бившия им футболист Александър Костов, сме длъжни да заявим следното:

Към нас не е отправяна по никакъв начин и от никого молба за подобна инициатива. Никой от синия клуб, по никакъв начин, не е дори споменавал за такова желание - нито на ниво ръководители, нито в кореспонденция през седмицата и най-вече на техническата конференция преди самата среща. Делегатът на двубоя Христо Ботев категорично потвърди пред наши представители, че подобно желание не е постъпвало и при него.

ЦСКА винаги е уважавал спортните легенди на България. Сашо Костов е забележителен играч в историята на Левски и ние без никакъв проблем и с нужното уважение щяхме да откликнем. Такава молба обаче нямаше - нито в писмена, устна, официална и неофициална форма. Ако някой не си е свършил работата и не е осъществил нужната комуникация с нас, то със сигурност вината не е в ЦСКА".