ЦСКА направи грешен ход срещу Локомотив (Сф) в битката за титлата, стигайки само до нулево равенство. Въпреки това "червените" имат шанс да изравнят клубен рекорд, ако спечелят последния си шампионатен мач за година - гостуването на Черно море. Евентуална победа на "Тича ще бъде под номер 14 за сезона в Първа лига за тима на Саша Илич, припомня "Мач телеграф".

Именно до толкова най-много са стигали "червените" в историята си през есенните дялове на първенствата. Това се случи в последните няколко години. Причината не винаги беше в силата на отбора, колкото във формата на първенството, който в някои сезони включваше цели 20 мача преди да настъпи зимната пауза. Това е с цели 5 повече от стандартната ситуация, която е съществувала в най-много първенства в историята досега. А именно - 16 отбора с есенен полусезон от 15 кръга.

Илич: Срещу Черно море ще е много трудно, Шагоян е болен

Илич: Срещу Черно море ще е много трудно, Шагоян е болен

Ето какво още каза той

С 14 победи ЦСКА приключи есенния дял на сезоните 2017/18 и 2018/19. И в двете първенства есенните мачове бяха точно по 20. Тези есенни победи обаче стигнаха едва за второто място в крайното класиране.

Ако сега се стигне до 14-ата, тимът на Саша Илич не само ще изравни рекорда, но може да се каже и че ще подобри двете постижения от сезоните 2017/18 и 2018/19. Това е така, защото този път те ще бъдат спечелени от 18 изиграни мача или с други думи това означава, че ще бъдат спечелени 77,78% от мачовете, а в двата споменати сезон този процент беше точно 70.