Проектът за план в Борисовата градина, който касае пряко ЦСКА, ще бъде представен днес. Интересите на клуба за изграждането на нов стадион са нарушение, твърдят от "Армията". 

Юристът Станислав Трендафилов, който работи с ЦСКА, разясни ситуацията. 

"Този проект за план изобщо не е безобиден. Там са заложени параметрите, които впоследствие трябва да залегнат в окончателния план. За нашия стадион "Българска армия" са предвидени само временни конструкции и козирки.

Очевидно нашият интерес е нарушен. И не само нашият, но и общественият. Видяхте проектите за нов стадион, които сме подготвили. Такова съоръжение ще бъде от полза не само за ЦСКА, но и за София и цялата страна.

Вместо да се направи нов стадион на мястото на стария, е предвидено да се слагат само някакви козирки, което е просто невъзможно да се случи. При този план на Борисовата градина няма как да направим модерно съоръжение. Ние ще възразим срещу плана и се надяваме да се вземат мерки. 

Както виждате, третият проект, който показахме за "Армията", е съобразен изцяло с парковата среда. Нашите ходове по отношение на плана най-вероятно ще ги направим публични. Нужно е да се изгради ново съоръжение със същите параметри.

Идеята е да приема мачове от евротурнирите, а и да е вариант при кандидатура за европейско първенство. В България трябва най-после да имаме стадион, който да се доближава до модерните съоръжения на континента.

Сега го гледам плана и е абсурдно. Нужно е "Армията" да заприлича на съоръжение от 21-ви век, а не на такова от края на 70-те години. Няма смисъл да държим стадиона в едно и също състояние от 4 десетилетия насам", заяви Трендафилов пред "Тема спорт". 

Руски треньор е бил вариант за ЦСКА

Руски треньор е бил вариант за ЦСКА

Това разкри Георги Пеев