ЦСКА има тежката задача да победи Базел като гост, ако иска да играе в груповата фаза на Лига Европа. Това отреди тегленият днес жребий за плейофите. "Червените" вече имат два мача срещу този съперник - именно в групите. Те са през сезон 2009/10. Тогава ЦСКА губи с 0:2 и 1:3.

31-кратният шампион на България се е срещал три пъти с отбор от Швейцария. Освен срещу Базел, ЦСКА е отстранявал Сервет и е отпадал от Цюрих. Интересното е, че Цюрих е първият отбор, който срещат българите в турнира за Купата на УЕФА, сега Лига Европа. Това се случва през сезон 1977/78. След две разменени победи с по 1:0, ЦСКА отпада след продължения в София. Сервет пък е отстранен от отбора, воден тогава от Димитър Пенев, през сезон 1998/99 година. Тогава "червените" губят с 1:2 като гости и побеждават с 1:0 на "Армията" с гол на Валентин Станчев. "Армейците" са в следващата фаза на турнира с гол на чужд терен.

Така балнсът на ЦСКА срещу швейцарци е 6 мача, 2 победи, 0 равенства и 4 загуби.

Едва ли Анортозис ще може да се противопостави на Базел. Както и Б36 на ЦСКА. Така че се задава мач между "синьо-червените" и "армейците".

ЦСКА гостува на Базел или Анортозис, но първо трябва да победи Б36

ЦСКА гостува на Базел или Анортозис, но първо трябва да победи Б36

Срещата е предвидена за 1 октомври