ЦСКА ще има най-тежкото си изпитание в efbet Лига от идването на Бруно Акрапович - гостуване на Лудогорец. Вече свикнахме да виждаме тези два отбора в челото и пролетните им мачове да определят следващия шампион на България. 

Битките между "червени" и "зелени" се превръщат в основно дерби... но само на хартия.

Дамбраускас: Мога само да се уча от Акрапович, добре анализирах ЦСКА

Дамбраускас: Мога само да се уча от Акрапович, добре анализирах ЦСКА

"Трудно е да говорим за домакинско предимство, когато има пандемия"

Кратка статистическа справка ни показва, че ЦСКА и Лудогорец завършиха наравно в последните си седем шампионатни двубоя. Няма други два родни тима, които да са толкова близки като качество на терена. От девет техни срещи в efbet Лига насам ремитата са осем.

Последната победа беше за Лудогорец преди две години и половина!

Оттогава двата тима имат една среща за Купата на България, спечелена от "армейците" с 1:0 в Разград (април 2019). Всичко това говори за сходно качество в съставите, напрежение в директните сблъсъци и дори страх те да не бъдат загубени.

Снимка 519609

Източник: LAP.bg

Тогава как винаги шампионът е един и същи?

Логично идва и този въпрос. Основна причина навярно е, че ЦСКА изпуска важни точки срещу отбори, които нямат претенции да са в челото. Лудогорец побеждава тези състави с лекота. За пример можем да посочим Етър, който разградчани разгромиха с 6:0, а "червените" не успяха да сломят (2:2).

Британецът Алън Пардю има и друго виждане по темата. Легендарният треньор сподели в интервю за "Сън", че не може да повярва как собственикът на отбор в efbet Лига държи телевизионните права за излъчване. В изказването си пропусна да отбележи, че Кирил Домусчиев е и член на Изпълкома, което се явява троен конфликт на интереси.

Eдни отбори пък са принудени да играят на 5-10 сантиметра сняг, вместо мачовете им да се отложат и проведат при нормални условия....

Снимка 519624

Източник: LAP.bg

До момента Бруно Акрапович има само победи с ЦСКА в шампионата.

Несъмнено това ще е най-трудното изпитание за него откакто пристигна в Борисовата градина, визирайки отбори от България. Предшествениците му изпитваха проблеми в директните сблъсъци на върха в efbet Лига и това е друга причина титлата неизменно да пътува към Разград - без "червена" загуба в дербито.

Предстои да разберем дали Бруно ще загуби първи точки в ЦСКА и най-вече дали двата тима ще завършат наравно за осми пореден път в първенството. Защото към момента изглеждат "вечно равни", а разградчани нямат нищо против това. 

Чуждестранни агенти ще гледат Лудогорец - ЦСКА

Чуждестранни агенти ще гледат Лудогорец - ЦСКА

Огромен интерес към дербито