Българска армия място дало на света една Кама и един млад капитан. Христо Стоичков и Валентин Антов носят червени сърца и не спират да подкрепят ЦСКА. Великият Стоичков вече стиска палци извън терена, докато тръгналият по неговите стъпки Антов получи най-важната роля в един клуб - тази на капитан.

Това не остана незабелязано от УЕФА. От Европейската футболна централа запознаха футболните фенове с ЦСКА - един от участниците в груповата фаза на Лига Европа. А кой, ако не легендарният Стоичков, може да разкаже най-добре за чувството да носиш червената фланелка в България?

Когато дойдох в ЦСКА, за мен това бе сбъдната мечта. Да играя с най-добрите в България. ЦСКА има богата история. Заради всичко, което е спечелил в първенството и постигнал на международната сцена, това е най-големият клуб в България. Клуб с традиции", разказва Камата.

От УЕФА пък го връщат през 1989 г., когато "червените" играха за трети път на полуфинал в европейски клубни турнири. Те се изправиха срещу "Барселона" на Йохан Кройф в надпреварата за Купата на носителите на купи (днес Лига Европа).

"Когато изтеглиха жребия, се зарадвахме, че ще се изправим срещу гранд. Знаехме отлично какво могат и с какви играчи разполагат. Ние бяхме страхотен отбор. Мисля, че малко не ни достигна в полуфинала с "Барселона", казва днес Стоичков и добавя:

"За мен е чест, че носих червената фланелка. И до ден днешен съм от ЦСКА. Макар че съм далеч, където и да съм по света, ЦСКА е моят дом".

Снимка 490479

Източник: LAP.bg

По пътя на Камата днес върви 19-годишният Валентин Антов. Той носи огромна отговорност като капитан на ЦСКА, а за първи път слага лентата на ръката си едва на 14 години!

"Помня, че бях много нервен. Бях малък и тогава не осъзнавах какво точно означава. Но сега, когато се замисля, да играеш за първия отбор на такава възраст е нещо, за което всяко момче мечтае. Трябва да съм непоколебим, да опитвам да бъда водач, възрастта ми да не е фактор. Тя не означава, че не мога да бъда капитан или лидер в съблекалнята", разсъждава той.

В първия мач от груповата фаза на Лига Европа ЦСКА загуби с 0:2 от румънския "Клуж". Това обаче не обезсърчава Антов и съотборниците му.

"Целта ни е да спечелим всеки мач. Разбира се, във Европа съперниците са тежки. И да не побеждаваме винаги, не е проблем. Важното е, че стигнахме дотук, а всичко останало идва като бонус", оптимист е той.