ЦСКА победи непретенциозен съперник в дебютния си мач за сезона (4:0). Черногорският Титоград все пак не се оказа мерило за моментното ниво на "червените". Личеше, че гостите плуват в непознати води и само пропуските на "армейците" ги спасиха от по-голям резил.

Феновете на софийския гранд има защо да бъдат радостни. Но не бива да прекаляват със суперлативите.

След срещата голямата цел отново бе изтъкната - класиране в групите на Лига Европа. Още в следващия квалификационен кръг дебне много коварен съперник - хърватският Осиек. А след него ще става и по-трудно. В периоди от мача вчера отново се видя онази липса на идея, типична за изминалия пролетен полусезон. ЦСКА разполага с качествен и освежен състав, който има нужда от време. Такова... няма.

Снимка 433193

Източник: LAP.bg

Участието в ранни кръгове на международните клубни турнири е нож с две остриета.

Треньорският щаб е принуден да свърши много работа в следващите седмици. Първенството започва още този уикенд, а в края на месеца на "Армията" идва сериозен съперник. Който не се очаква да греши елементарно, каквото правеха играчите в бяло снощи. Головете от статични ситуации са отлично оръжие във футбола, но не бива да се разчита прекалено много на тях.

Снимка 433194

Източник: LAP.bg

Трябва да бъде отбелязана все по-силната връзка между клуба и привържениците. Вчера те отново пяха "до последен дъх и с цялото сърце", въпреки отпускарския сезон и прогнозите за проливен дъжд. Публиката на 31-кратните шампиони винаги е била претенциозна, била е коректив. Нейното мнение за случващото се в последно време в Борисовата градина бе ясно изразено. Всички заедно - под проливния дъжд, дори след последния съдийски сигнал. Мнозина не напуснаха местата си, за да поздравят своите любимци.

Снимка 433190

Източник: LAP.bg

Паузата бе кратка. Отново е време за тежки битки. Време за отпускане няма, защото и най-малката грешка може да бъде с цената на отпадане. Всички помним червения картон на Божидар Чорбаджийски миналата година срещу Копенхаген (1:2), който напълно промени хода на мача.

ЦСКА си свърши работата, но целта е още далече.

ЦСКА победи Титоград с 4:0 в мач от първия квалификационен кръг на Лига Европа

Мощно начало за ЦСКА в Лига Европа, "червените" вкараха четири гола на черногорския Титоград

Селекцията на Добри Митов обезсмисли предстоящия реванш в Подгорица