Ръководството на ЦСКА обяви, че ще покрие задълженията си към Министерството на физическото възпитание и спорта едва когато получи парите от европейската футболна централа УЕФА за влизане в групите на Лига Европа. Новината съобщи един от собствениците на клуба Димитър Борисов пред Ринг.бг.

Министър Сливен Нейков е напълно прав когато заплашва да ни съди заради неизплатените наеми за базите. С него имахме договорка да преведем 150 000 лева до 1 октомври. Ние забавихме плащането на тези пари, тъй като бяме подведени, че до тази дата ще получим парите от УЕФА за Лига Европа. Щом те дойдат веднага ще ги преведем", обеща Борисов. Бизнесменът предположи, че това най-вероятно ще стане до понеделник.

"ЦСКА е единственият клуб, който плаща наем за базите, Това е от години. До прокуратура по никакъв случай няма как да се стигне, защото тези суми са обявени и се дължат. Ако ние не платим, ще се стигне до съд. По принцип обаче имаме погасителен план"

Собственикът на ЦСКА заяви, че вече са готови и плановете за зимна селекция. Борисов бе категоричен, че тимът отново ще се ориентира към българския пазар и едва ако там не бъдат открити нужните футболисти, те ще се търсят в чужбина.

"Смятаме да привлечем четирима нови играчи през януари. Така отбора ще може да се обиграе за лятото и за мачовете в Европа. В момента не водим разговори за Даксон. За други обаче преговаряме. Мога само да кажа, че следим Орлин Старокин", заяви Борисов в студиото на Ринг.бг.

Бизнесменът коментира и изявлението на Фреди Бобич, че Черноморец още очаква парите си за Мишел Платини.
"За Мишел Платини дължим само ДДС по трансфера, нямаме друго задължение към Черноморец. Аз водя разговори директно с Митко Събев, с Фреди Бобич не преговарям", обяви собственикът на ЦСКА.