От ЦСКА се похвалиха, че са изпълнили всички изисквания на УЕФА преди днешния мач срещу Клуж от груповата фаза на Лига Европа. Ето какво пише в сайта на клуба:

"Армейци,

Административният щаб на ЦСКА създаде безупречни условия за участието на тима в груповата фаза на турнира Лига Европа. Националният стадион "Васил Левски" отговаря на всички изисквания, за да приеме тази вечер в 19:55 часа двубоя от първия кръг в група "А" на Лига Европа между отборите на ЦСКА и румънския шампион ЧФР Клуж. Делегатът на срещата - Виталий Данилченко от Украйна, инспектира за последно съоръжението и обяви това на виртуалната техническа конференция преди важния сблъсък.  Стадионът бе адаптиран спрямо всички изисвания на УЕФА за провеждане на футболни срещи в условията на пандемията от коронавирус, а по трибуните се очакват малко над 12 000 зрители, което е 30 % от целия капацитет.

ЦСКА ще играе в титулярния си екип, а футболистите на Клуж ще бъдат с  жълти фланелки и черни гащета. Нашият вратар ще бъде със сиво облекло, а стражът на противника ни - със зелено.

Четиримата съдии на евромача са от Турция - Халил Мерер (главен), Мустафа Ейсой (първи асистент), Джевджет Кьомюрчоглу (втори асистент), Корай Генчерлер (четвърти), а Луис Медина Канталехо от Испания ще изпълнява функциите на  съдийски наблюдател.

Умоляваме всички привърженици преди, по време и след срещата да спазват задължителните противоепидемични мерки:

 1. На стадиона да не присъстват зрители, които проявяват някои от типичните симптоми на COVID-19. Или такива, които през последните 14 дни са били "позитивни" при COVID тест или по същото време са били в карантина и контакт със доказано заразени.

2. Да се позволява измерването на температурата на определените от органите на реда пропусквателни пунктове, където ще се проверява също документ за самоличност и притежанието на поименен валиден билет.

3. Да се изчаква търпеливо на опашка с маска и спазвайки нужната дистанция на влизане и излизане от стадиона.

 4. Зрителите да бъдат с маска през цялото време на футболната среща, както и до напускането периметъра на стадиона.

5. Да се поддържа социална дистанция от другите зрители, обслужващ персонал и охрана, длъжностни лица и тв-оператори.

6. Да се заема само определеното според билета място през 2 седалки и да се избягва движение между редовете и секторите, както и струпване на групички и физически контакти.

7. Препоръчва се дезинфекцирането на ръцете на определените за целта места.

8. Зрителите трябва да са наясно с евентуалните рискове, произтичащи от ситуацията с коронавируса и да информират по съответния ред здравните власти ако след мача се установи, че са заразени. 

ВАШАТА ПОДКРЕПА Е ВАЖНА ЗА НАС! ЗАЕДНО МОЖЕМ ВСИЧКО!

САМО ЦСКА!", пише в сайта на клуба.

Клуж тренира на стадиона на НСА

Клуж тренира на стадиона на НСА

Вижте подробности