В лагера на ЦСКА имат известни поводи за притеснения на база назначението на Волен Чинков за главен съдия на сблъсъка със Славия. Справка със статистиката сочи, че "армейците" са загубили последните си две срещи с "белите" при този рефер.

ЦСКА - Славия 2:0 (Развой на срещата по минути)
на живо

ЦСКА - Славия 2:0 (Развой на срещата по минути)

Бързи два гола решиха мача

И докато в полуфинала реванш за купата тази пролет, завършил 0:2 в редовното време и продълженията, "червените" нямаха никакви претенции към отсъжданията и сами с трагичното си представяне бяха виновни да се стигне до драмата с дузпи, ситуацията преди 4 години бе доста по-различна, припомня "Тема спорт". На 2 декември 2018-а, на стадион "Васил Левски" Чинков бе главно действащо лице. Той буквално отряза главата на ЦСКА. Реферът си затвори очите пред две очевадни дузпи за "червените", а подмина и още две ситуации, в които можеше да се отсъди наказателен удар, с което поряза жестоко ЦСКА.

През този сезон той вече ръководи един мач на тима на Саша Илич, като свири много пресилена дузпа за Локомотив (София) в "Надежда" след намесата на ВАР. Двубоят завърши 1:1, а това са и единствените загубени точки на "червените" през сезона.