Легендата на ЦСКА Цецо Йончев говори пред"Тема Спорт" и коментира събитията в българския футбол и най-вече ситуацията на "Армията".

"Все още си мисля, че ЦСКА продължава да няма сякаш амбициите или не знам, възможностите, да се върне на върха, да бъде номер едно! Финансови ли са причините, ситуацията в държавата ли пречи по някакъв начин - не знам точно, но ми се иска хората в клуба да бъдат малко повече амбициозни, да бъдат още по-надъхани, да възстановят онзи прочут червен футболен дух.

Някак си малко след началото на всеки сезон ми се струва, че прекалено леко се предаваме, оправдаваме се, че Лудогорец е недостижим, използваме го като някакво алиби. И така както вървят нещата, май още години наред ще си бъде така. Освен ако самият Лудогорец не се срине по някакви извънфутболни причини, ако не го закъса и ние тогава да се възползваме от това. Но само можем да гадаем колко ще е необходимо да чакаме за този момент.

Вярно, в последния мач ги надиграхме, заслужено ги бихме, но ЦСКА трябва от десет мача да побеждава Лудогорец в поне 6-7, за да може да преобърне каруцата, да претендира, че е по-силен.

В Разград имам половин сезон като играч. Но никой тогава, че и много след това не си е помислял, че този отбор един ден ще бъде хегемон на България. Но е факт. Приемам го като един от абсурдите, случили се в България през последните три десетилетия. Едно е сигурно - ЦСКА и Левски винаги ще бъдат грандовете на българския футбол. Каквото ще да става", каза Йончев.

Боби Галчев: Знаем как Лудогорец печели титлите си, не е тайна и за малките деца

Боби Галчев: Знаем как Лудогорец печели титлите си, не е тайна и за малките деца

"Мисля, че вече ЦСКА тази година е едно ниво над Лудогорец"