Денис Причиненко е пред подпис с германския Унион (Берлин). Футболистът на ЦСКА е на проби във втородивизионния тим, съобщава Berliner Kurier.

Причиненко, който има германски и украински паспорт, точно преди да излезе във ваканция, е подновил договора си с "армейците". 31-кратните шампиони на България обаче не получиха лиценз и няма да играят през новия сезон в "A" група. Това означава, че 23-годишният футболист може да напусне като свободен агент.

В четвъртия ден от началото на лятната подготовка на Унион към тима се присъедини и Денис Причиненко. Това е първият футболист, който идва на проби в отбора това лято. Роденият в Потсдам футболист ще остане да тренира с тима от германската столица в следващите дни.

Причиненко е юноша на Тенис Борусия и Енерги (Котбус), висок е 1,89 метра и може да играе както в центъра на защитата, така и като дефанзивен халф. Футболистът е играл още за шотландските Хартс и Рейт Роувърс, както и за украинския Севастопол. Той е бил предложен на Унион още през зимата и отново преди две седмици, а сега ще трябва да покаже качествата си и да убеди треньорското ръководство на немския тим да го задържи.